Depremle mücadele yara sarmak değil, yara açmamak için önlem almaktır

Depremle mücadele yara sarmak değil, yara açmamak için önlem almaktır

Kars Belediyesi Başkanlığı, 17 bin 480 vatandaşımızı kaybettiğimiz Marmara depreminin 20. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin, yara sarmak değil, yara açmamak için önlem almak olduğuna dikkat çekti.

KARS HAKİMİYET

Yapılan açıklamada, yapı üretim denetleme sistemini yürütürken rant odaklı değil, depremsel risk odaklı olunması gerektiği belirtilerek, dönüşümün sadece yık-yap modeli ile değil, yerinde güçlendirme yöntemi ile birlikte gerçekleştirilmesinin öneminde değinildi.

Bu nedenle Kars Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğün de depremler ve diğer doğal afetlerde bir daha hayatlara mal olan yıkım ve kayıpların yaşanmaması gerektiği belirtilerek: “Kars’ın iklimini, coğrafyasını ve gerekli zemin etütlerini gözeterek, mimari ve statik sürdürülebilir yapı projelerine önem vermekteyiz. Kanunların gerektirdiği biçimde ve dikkatli şekilde inceleyerek onaylayıp ruhsat vermektedir. Yapı kullanım izni sürecinde ise insan yaşamına tehlike arz eden durumların da takipçisi olmaya devam edecektir. Kars Belediyesi olarak bizde 17 Ağustos 1999 tarihinde hayatını kaybeden 17 bin 480 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor ve bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler