Dereceli Masöre iş engeli

Dereceli Masöre iş engeli

Katıldığı kursu dereceyle tamamlayan Kars’lı masör görme engelinden dolayı iş bulamamaktan yakınıyor.

KARS HAKİMİYET

İstanbul’da aldığı özel dersin ardından çeşitli illerde masörlük yapan görme engelli Serkan Arabul Kars’ta görme engelinden dolayı bu alanda işveren ve müşteriler tarafından tercih edilmiyor. Aldığı kurs sırasında gösterdiği başarıdan dolayı diğer kursiyerlere de örnek gösterilen görme engelli masör branşında iş bulamıyor.

İş bulamamaktan ve masaj alanında tercih edilmemekten yakınan Serkan Arabul;            

 “ 2015 yılında bu mesleğe başladım. İstanbul şişlide aldığım özel ders ardından İstanbul ve Yalova da görev yaptım. Bu mesleğe başlamadan önce kolay olduğunu düşünüyordum ancak mesleğimin başına geçtikten sonra  gerçekten  emek istediğini kolay olmadığını anladım. Eğitimimi görme zorluğuma rağmen birincilikle bitirdim. Görmememin başarılara engel olmadığını gördüm.

Yalova da masörlüğümü devam ettirirken bazı ailevi sıkıntılardan dolayı memleketim olan Kars a dönmek zorunda kaldım. Şuanda herhangi bir işle uğraş halinde değilim. Karsta böyle bir meslek pek yaygın olmadığından dolayı ara vermek zorunda kaldım.

Şimdiyse hedeflerim arasında masörlüğü daha bilindik hale getirip yaygınlaştırmak ve bende halkım sayesinde işimde başarılarımı arttırmak istiyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler