Dereiçi, bisiklet tutkunlarının mekânı

Dereiçi, bisiklet tutkunlarının mekânı

Yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte, güzel havayı fırsat öğrenciler dere içinde bisiklet turu yapıyor.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Kars Barajının yapılmasıyla birlikte araç trafiğine kapatılan Dereiçi bölgesi spor yapan gençlerin de uğrak yeri olma özelliğini koruyor.

Sabahın serinliğinde bisikletlerine binen Açı Dershanesi öğrencileri öğretmenleri Murat Ünaydın ile birlikte tarihi ve doğal güzellikleri bağrında barındıran bölgede haftanın belli günlerinde bisiklet turu yapıyor.

Derslerinden arta kalan zamanda gurup halinde Dereiçini boydan boya bisikletleriyle kat eden öğrenciler, spor yaptıkları için derslerine daha zinde bir şekilde konsantre olduklarını dile getirdiler.

Kars Barajı su tutmadan önce araç trafiğine açık olan yol, bisiklet kullanıcıları için tehlike oluştururken, araç trafiğine kapatıldıktan sonra bisiklet tutkunlarının yanı sıra, koşu ve gezi yapmak isteyen vatandalar içinde çok uygun bir güzergah haline geldi. Kars Çayına sıfır noktada olan yolun diğer kenarları ise yemyeşil bitki örtüsü arasında ve ağaçların sağladığı gölge ise dinlenmek için güzel bir ortam oluşturuyor.

Aynı zamanda özellikle hafta sonları vatandaşların piknik yaptığı Dereiçi, her kesin güvenli bir şekilde spor yapacağı ve dinleneceği bir alan olma özelliğini de korumaya devam ediyor. Öte yandan özellikle bölgede piknik yapan vatandaşların geride bıraktığı çöpler ise son derece kötü bir görüntü oluştururken yine duyarsız vatandaşların bölgeye attığı çöp ve hafriyatlar da tarihi mekana en büyük darbeyi vuruyor. Bu nedenle ilgili kurumların bölgede denetimler yaparak çevreyi kirletenlere karşı caydırıcı yaptırımlar uygulaması ivedi bir şekilde önem arz ediyor.

dereici,-bisiklet-tutkunlarinin-mekâni-(1).jpgdereici,-bisiklet-tutkunlarinin-mekâni-(2).jpgdereici,-bisiklet-tutkunlarinin-mekâni-(3).jpgdereici,-bisiklet-tutkunlarinin-mekâni-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler