DEVA Partisi, Digor’da Hamit Aydın ile ‘Devam’ dedi

DEVA Partisi, Digor’da Hamit Aydın ile ‘Devam’ dedi

Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal ve Kars İl Başkanı Güven Özen’in de katıldığı, tek aday ve tek liste ile gerçekleştirilen kongrede, kurucu başkan Hamit Aydın, güven tazeleyerek DEVA Partisi’nin Digor İlçe Bakanı seçildi.

İlter ASLAN

DEVA Partisi’nin Digor ilçe başkanlığında yapılan kongrede; oy birliği ile alınan kararla Hacer Genç Atalay başkanlığında oluşturulan divanın ardından, saygı duruşuna bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel Başkan Ali Babacan’ın mesajının da okunduğu kongrede faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibra edildi. Yapılan siyasi konuşmaların ardından oy kullanımında geçildi. Kongrenin sonunda mevcut kurucu başkan Hamit Aydın kullanılan oyların tamamını alarak yeniden DEVA Partisi’nin Digor İlçe Başkanı seçildi.

Kongrenin sonra ermesinin ardından DEVA Partisi Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal, Kars İl Başkanı Güven Özen, İlçe Başkanı Hamit Aydın ve partililer Digor İlçe merkezinde esnaf ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında AK Parti ve HDP İlçe Bakanlıklarını da ziyaret eden DEVA Partilerin hoşgörüyle karşılanmaları dikkat çekti.

Hamit Aydın’ın ilçe başkanı seçildiği kongrede; asil yönetim kurulu Hıdır Adikti, Halil Can, İbrahim Sami, Abubekir Kaya, Şener Dinletir, Volkan Akilli, Adem Abay, Telli Töre Aydın, Murat Vargün ve Serkan Barış’tan oluştu. Yönetim Kurulu yedek listesi ise Engin Yulalı, Habip Bezar, Turgay Aydın ve Ayhan Çaydaşı’dan oluştu.

AYDIN,” ALİ BABACAN ÖNDERLİĞİNDE, TÜM TÜRKİYE VE DİGOR İÇİN DEVA OLCAĞIZ”

Kongrede konuşan DEVA Partisi Digor İlçe Başkanı Hamit Aydın,  Ali Babacan önderliğinde tüm Türkiye için olduğu gibi Digor için de bir deva olmak adına yola çıktıklarını söyledi. Digor’da da Ali Babacan’ın çizgisinde yürümekte olduklarını da belirten Aydın, “Bölgemizde yaşanan bazı sorunlardan dolayı mevcut iktidar ve sistemden çiftçimizin, emekçimizin, işçimizin, memurumuzun çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Tüm bu kanayan yaralara deva olmaya gayret edeceğiz. 2023 yılında yapılması düşünülen genel seçimlerde ‘Z’ kuşağı olan yaklaşık 6 milyon gencin de oy kullanacağını biliyoruz. Gençlerin Türkiye’mize ışık tutacaklarına inanıyoruz. Bu durumda mevcut olan sistemin ne kadar insanlarımıza yük olduğunu biliyoruz.” Dedi.

GÜVEN ÖZEN, “DİGOR’UN DA DİĞER İLÇELERLE AYNI HİZMETLERDEN FAYDALANAMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Aydın’ın ardından söz alan DEVA Partisi Kars il Başkanı Güven Özen’de, Digor’un da diğer ilçelerle aynı hizmetlerden faydalanması gerektiğine dikkat çekti.

Ülke sorunlarının günden güne büyümekte olduğunu da hatırlatan Özen, “Digor halkı ile birlikte Digor’da demokrasiyi yeniden inşa etmek adına, gerçekten haksızlıkların, yolsuzlukların önüne geçmek adına bugün bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz. Ülke sorunları günden güne büyümektedir. Fakat mevcut iktidar ve yönetim hiçbir surette sorunların çözümüne ilişkin bir öneri sunmamakla beraber, sadece söz konusu sorunları ertelemekte olduğunu görüyoruz. Bizler DEVA Partisi olarak Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde çıkmış olduğumuz bu yolda öncelikle Demokrasiyi esas alarak, insan hak ve özgürlüklerinin insanların doğuştan sahip olduğu hakların temelinde bir demokrasi anlayışı ifşa etmek için bu yolda yürümekteyiz. Ülkemizde yaşanan sorunların temelinde adalet var,  demokrasi var. Fakat Demokrasiyi, adaleti, eşitliği eğer sağlıklı bir şekilde temin edemezsek, maalesef bu sorunlar temelinde ekonomik sağlık ve eğitim alanlarındaki sorunları da günden güne arttırmaya devam eder. Baktığım zaman Digor’un coğrafi yapısı ve beşeri özellikleri itibariyle Kars’tan ciddi anlamda farklı bir bölge olduğu ortadadır. İktidarın şu anda yürütmüş olduğu mevcut olan ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı siyasetine bir son vermek için buradayız. Bizler Digor’un faydalanmış olduğu imkanların Sarıkamış ile aynı olmasını ve diğer ilçelere yapılan hizmetlerin Digor ilçesine de getirilmesini de sağlamak istiyoruz. “diye konuştu.

AĞIR BİR EKONOMİK ENKAZLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Bölge Koordinatörü Ahmet Faruk Ünsal da yaptığı konuşmada, ülkenin ağı bir ekonomik enkazla karşı karşıya odluna vurgu yaparak, “DEVA’nın damgalarını Anadolu’da Demokrasi, özgürlük, refah, atılım bekleyen değerli halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye gündemini son iki gündür işgal eden altın ve döviz fiyatlarının yükselmesi felaket boyutuna ulaştı. Ülke ağır bir ekonomik tablo ile karşı karşıyayız. Mevcut yönetim anlayışı bütün topluma büyük bir bedel ödettiriyor. Bir ekonomik yıkımla karşı karşıyayız. Önümüzde ağır bir ekonomik tablo var. 2002 yılında bu iktidar iş başına geldiği zaman kayıtlı istihdamın sadece yüzde 9’u asgari ücretliydi. Bugün itibariyle kayır dışı olanların dışında mevcut istihdamın yarısı asgari ücretlidir. Ülkede ciddi anlama bir genç işsizlik var. Türkiye’de çalışanların yarısının asgari ücrete mahkum edilmesi nasıl bir yönetim tarzı olabilir. Sarayları dolduranlar, onların yandaşları ile birlikte omuz omuza yürüyenler hepimizin vergileri ile bütçeyi yağma ederken halkımızın yokluk altında ezilmesi, asgari ücrete mahkum edilmesi sürdürülebilir bir düzen olabilir mi?” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler