Digor, taşkın problemi yaşamayacak

Digor, taşkın problemi yaşamayacak

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Digor ilçe merkezinde yapımı devam eden ve Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan Digor ilçe merkezi taşkın koruma inşaatında incelemelerde bulundu. 

KARS HAKİMİYET

Dündar, Digor Belediye Başkanı Nebi Kerenciler’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra Kerenciler ile birlikte çalışmalar hakkında bilgiler alan Dündar, Digor ilçe merkezinin taşkın koruma tesisi ile taşkın problemini yaşamayacak şekilde emniyetli hale getirildiğini söyledi.

Dündar, “Kars İli Digor İlçemizi taşkın zararlarına karşı daha emniyetli hale getirmek, araç, yaya ve hayvan trafiğinin uygun şartlara kavuşturulması ve ilçenin çehresine büyük katkı sunması amacıyla yapımını gerçekleştirdiğimiz Kars Digor İlçe Merkezi 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi ile Digor ilçemiz taşkın problemi yaşamayacak şekilde emniyetli hale getirilmiş olacaktır” dedi.

Yapımı devam eden ve 4 milyon liraya mal olacak taşkın koruma tesisi işi hakkında şu bilgileri verdi: “İlçe merkezinden geçen Karaköse, Bağbaşı ve Askeriye Deresinde toplamda 1850 metre taşkın koruma duvarı, taban kaplama, sanat yapıları, yol geçişleri ve korkuluk imalatları ile ilçeyi taşkına karşı emniyetli hale getirirken, aynı zamanda ilçenin çehresini değiştirecek ve imara uygun yapılaşmayı da teşvik edecek bir hizmet olmuştur. Böylece ilçe merkezi, bundan sonra yaşanması muhtemel taşkınlara karşı daha emniyetli hale gelecek, oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi temin edilmiş olacaktır. Yapılan bu tesislerin yapılış amacı doğrultusunda görevini ifa etmesi, bu tesislere evsel ve hayvansal atıkların atılmaması ve temiz tutulması ile mümkündür. Bu konuda Digor Belediyemizin ve vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek taşkın tesisini işlevselliğini muhafaza edeceğine ve çevreye sağladığı olumlu katkının devamını sağlayacağına olan güvenimiz tamdır. Kars İlimize ve Digor İlçemize hayırlı olsun. DSİ çalışır, Digor gelişir, Kars gelişir, Türkiye gelişir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler