Digor’da 30 büyükbaş hayvan çalındı

Digor’da 30 büyükbaş hayvan çalındı

Kars’ın Digor ilçesinde 30 büyükbaş hayvanın çalındığı bildirildi.

KARS HAVADİS

Kars il genelinde son zamanlarda oldukça azalan hayvan hırsızlığı, önceki gün yeninden yaşandı.

Digor ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, kendilerine ait 30 büyükbaş hayvanın, Hisarönü Küyü ve Şenol Köyü arazisinde otladıkları sırada çalındıklarını belirterek, hayvanlarının tek geçim kaynakları olduğunu söylediler. Hayvan sahipleri hırsızlara karşı yapacak bir şeyleri olmadığını belirterek, güvenlik güçlerinin hayvanlarını bir an önce bulmalarını istediler.

Son aylarda Kars ve çevre köylerinde hayvan hırsızlıklarının durma noktasına geldiğini fakat son yaşanan hırsızlık nedeniyle, köylü ve besicilerin tedirgin olmaya başladıklarını dile getirdiler.

Hayvan fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle iştahları kabaran hırsızların bir an önce yakalanarak, en şiddetli şekilde cezalandırılmaları gerektiğini de belirten hayvan sahipleri, kurak geçen yaz ayına rağmen maddi durumlarının son derece düşmeye başladığını ve başta Tarım Bakanlığı olmak üzere, yetkilerinin ilin tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörünün korunması için yeni politikaları hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler