Digor’da eğitim semineri verildi

Digor’da eğitim semineri verildi

Kars’ın Digor İlçesinde “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” eğitim semineri verildi.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kars İl Eylem Planı kapsamında Digor İlçe Kaymakamı Mustafa Güngör başkanlığında savcılar Ömer Faruk Özkaya, Ali Göl ve İlçe Jandarma Komutanı Murat Geniş’in katılımıyla ilçe sınırları içerisinde görev yapmakta olan muhtarlar ve kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanlara yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Kuruluş Müdür Vekili Selvi Rüya Ubiç’in açılış konuşması ve konu ile ilgili slayt sunumunun ardından Digor Savcısı Ömer Faruk Özkaya tarafından hukuki boyutu anlatıldı.

Seminere katılan İl Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Beyaz Emre, İl Müftülüğünden Yasin Eriz ve İl Jandarma Komutanlığından Yeliz Yartan Ünal branşları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Seminerin sonunda Kaymakam Mustafa Güngör, İlçe sınırları içerisinde Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini, bu konuda her kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının ve muhtarların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

digor’da-egitim-semineri-verildi-(1).jpgdigor’da-egitim-semineri-verildi-(2).jpgdigor’da-egitim-semineri-verildi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler