Digor’da Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı

Digor’da Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı

Digor Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet verecek olan Hemodiyaliz Ünitesi törenle hizmete açıldı.

Volkan KARABAĞ

Digor’da Hemodiyaliz merkezi olmadığı için bazı diyaliz hastaları haftada iki gün, bazıları da haftada üç gün Kars merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Sağlık sorunları nedeniyle gidiş geliş yapamayan bazı hastalar da il merkezlerinde ikamet eden yakınlarında kalmak sureti ile tedavi oluyorlardı. Artık ilçedeki hastalar ve il dışından memleketleri Digor’a gelecek olan hastalar Kars’a gelmeden Digor Devlet Hastanesi açılan Hemodiyaliz Ünitesinde tedavi olabilecek.

Digor Devlet Hastanesi’nde düzenlenen açılış törenine 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Digor  Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Digor Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sevcan Hatioğlu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve davetliler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, katılımcılara Hemodiyaliz Ünitesi hakkında bilgi vererek, “Kars’ta 46 Hemodiyaliz cihazı ile 162 hastaya diyaliz hizmeti verilmektedir. Digor İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde bugün açılışını yaptığımız ünitemizle birlikte toplam 4 Hemodiyaliz cihazı ile 13 hastaya hizmet verilecek. Hastalarımız, Digor İlçemize bağlı köylerden ilçeye gelerek devlet hastanemizde hemodiyalize girebilirler. Hastanemiz bünyesinde hizmete açılan Hemodiyaliz Ünitemizin toplam maliyeti 385 bin lira olup, 232 bin lira Diyaliz cihazları, 95 bin lira su arıtma cihazı ve 58 bin diğer malzemeler için harcama yapılmıştır.” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise “Digor, önemli bir ilçemiz. Biz, 1 2 yıldır burada diyalize girmesi gereken hastaların bulunduğunu mecburen Kars'a gitmek zorunda kaldıklarını bununda hem, külfet, hem de ekonomik bir maliyet olduğunun farkındayız. Bunu nasıl giderebiliriz bunun yollarını ararken Bakanlıktan Sağlık Müdürlüğümüz, Kars Valiliği aracılığıyla bunu hep beraber talep ettik. Şimdi şükürler olsun Digor'da aynı anda 4 kişinin hizmet alabileceği, diyaliz ünitesini aynı zamanda hastaları evlerinden alıp, diyaliz işleri bittikten sonrada yine evlerine bırakacak şekilde bu hizmeti bugün Digor'da vermeye başladı. Sağlık her şeyin başında, İnsanın sağlıkla ilgili bir sıkıntısı olduğu zaman ne yaparsanız yapın dünyayı gözü görmüyor. Onun için önce sağlığı çözmek, sonra diğer ihtiyaçlarına bakmak lazım. Digor'a güzel bir hastane yaptık gördüğünüz gibi, bu şehre, bu ilçemize, hizmetlerin verilmesine zemin hazırladık. Burada dahiliye uzmanı var, başka uzmanlar var, eğitim almış diğer sağlık personeli var, bu Digor'da çok olan bir şey değildi son yıllarda hükümetlerimizin yapmış olduğu sağlıklardaki değişim, dönüşüm, gelişimin sonucudur. Her ilçede artık, uzmanlarında bulunabileceği hastaneler var. Diyaliz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesiydi hayırlı uğurlu olsun, insanlarımıza inşallah sağlık sunsun istiyoruz.” diye konuştu.

Digor Devlet Hastanesinde Hemodiyaliz Ünitesinin açılmasıyla duyduğunu memnuniyeti ifade eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise “Memnunuz çünkü vatandaşımızın özellikle böbrek rahatsızlığı çeken vatandaşlarımızın çok önemli olan Hemodiyaliz Ünitesinin burada kurmak onların hayatına onların sağlığına çok önemli bir kolaylık getirecek o yüzden mutluyuz. Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz, Hemodiyaliz Ünitesinin kurulmasında katkıları için, Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz, biz İlimiz genelinde diyaliz cihazıyla 162 tane hastamıza hizmet veriyoruz burada da inşallah 4 cihazla burada bulunan 13 hastamıza hizmet vereceğiz. Bundan önce tabi Digor, merkezden de 50 60 kilometre uzaklıktan hastalarımız Kars merkeze gelmek zorunda kalıyorlardı, bu çok büyük bir kolaylık olacak hastalarımız için.  İnşallah onları bu hizmetle rahatlamış olacağız. Sağlık hizmetleri Türkiye'de hepimizin bildiği gibi diğer ülkelerle kıyaslanmayacak ölçüde kaliteli bir şekilde veriliyor. Bu Hemodiyaliz Ünitesi de hizmetin önemli parçalarından birisi İlçemize hayırlı olmasını diliyorum cihazın.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise “Digor Hastanesinde Hemodiyaliz Ünitesinin açılıyor olmasından duyduğumuz memnuniyetle bakanımız başta olmak üzere ilgililere İl Sağlık Müdürümüz ve ekine burada yerinde bu insanlarımıza bu hizmetin verilmiş olması çok kıymetli ve çok değerli. Dışarıdan bakanlar için çok anlam ifade etmiyor olabilir ama hastanın iki günü, üç günü bu tedaviyi almaya gitmesi gereken insanlar ve onun ailelerini düşündüğünüz zaman her ne kadar devlet kapılarından alıp Kars'a kadar götürüp bu hizmeti veri tekrar evlerine bırakıyor olsa bile orada geçen zamanı düşündüğünüz zaman planlamayı düşündüğünüz zaman yerinde bu hizmetin verilmesi kıymetli o yüzden teşekkür ediyoruz. Özelliklede geçmişte Kars merkezde bile bu hizmet verilmiyorken bizim hükümetlerimizle birlikte hem Kars merkezde bu diyaliz merkezleri büyüdü Sarıkamış ve Kağızman bu hizmeti verir hale geldi ve geçtiğimiz yılda da Arpaçay'da yine aynı şekilde 5 yataklı bir diyaliz ünitesi açtık ancak pandeminin yoğun olduğu dönem de olması nedeniyle resmi açılış yapmadan direkt o hizmeti verir hale geldik. Bugünde Digor'da bu hizmeti veriyor olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sadece buradaki 13 hasta değil yaz dönemlerinde batıda yaşayıp şehrimize gelen Digor'a gelen vatandaşlarımız var onlar bu hizmeti alamayınca tatil sürelerini kısa tutmak zorunda kalıyorlardı veya gelmiyorlardı. Ancak bu hizmetin burada yerinde veriliyor olması nedeniyle bu hizmete ihtiyacı olan dışardaki hemşehrilerimizde bundan sonra burada rahatlıkla bu hizmeti alır olacaklar.” dedi.

Özellikle yol sorunun nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan hastalar ve hasta yakınları ise Digor’da Hemodiyaliz Ünitesinin açılmasının çok anlamlı olduğunu ve emeği geçenlere duacı olduklarını söylediler.

Açılışın ardından protokol üyeleri Hemodiyaliz Ünitesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

digor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(1).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(2).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(3).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(4).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(5).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(6).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(7).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(8).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(9).jpgdigor’da-hemodiyaliz-unitesi-hizmete-acildi-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler