Doğru maske kullanımı nasıl olur?

Doğru maske kullanımı nasıl olur?

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu; “Doğru Maske Kullanımı” hakkında açıklama yaptı.

Gülsen TAN

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu; Doğru maske kullanımı ve sosyal izolasyona dikkat edilmesi ile ilimizde yeni vaka artışına engel olunacağını belirterek, yeni  tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunma konusunda önemli olan noktanın maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmaması olduğunu kaydetti.

Uzman Doktor Lazoğlu yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çalışmalarının tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla sürdüğü, vatandaşların Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbir ve önlemlere istisnasız uymalarının beklendiği ifade etti.

Kovid-19 önlemleri nedeniyle Kars’ta da tüm illerde olduğu gibi vatandaşların maske takmasının zorunlu olduğuna değinen Uzman Doktor Lazoğlu, “Koronavirüsle mücadelede başarının yolu tüm vatandaşların belirlenen tedbir ve önlemlere koşulsuz uyulmasından geçiyor.  Bu önlemlerin başında ise “doğru maske kullanımı” geliyor. Uzmanlar hastalığın ilk ortaya çıktığı andan itibaren maske takma ve doğru kullanımının önemine vurgu yapıyor.” dedi.

Ancak bazı vatandaşların ya maskesiz sokağa çıktığını ya da maskeyi doğru şekilde kullanmadığını dile getiren Uzman Doktor Lazoğlu, “Artan sıcak havaların etkisi ile günlük yaşamda maskesiz gezenler, çenesine indirenler, cebine koyanlar hatta sokaklara atanlar azımsanmayacak derecede artmış durumda. Bu tarz davranışlar ise koronavirüs enfeksiyonuna adeta davetiye çıkarıyor. Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından çok tehlikeli durumda. Salgından korunma konusunda önemli olan nokta maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmamasıdır. Vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etmeliler. Sıcak havaların da etkisiyle maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış. Maske takarken burnumuzu mutlaka kapatmamız, özellikle diğer insanlarla yakın temas halindeyken çok dikkatli olmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Uzman Doktor Lazoğlu, doğru maske kullanımı ile ilimizde vaka artışlarını da engelleyebileceğimizi sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler