Dr. Adem Arancı güven tazeledi

Dr. Adem Arancı güven tazeledi

TOÇ BİR-SEN 42 nolu Kars Şube Başkanlığı’nın 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde yapılan seçimde üyelerin tamamının oyunu alan Dr. Adem Arancı tekrar Şube Başkanı seçildi.

Volkan KARABAĞ

TOÇ BİR-SEN 42 nolu Kars Şube Başkanlığı’nın 3. Olağan Genel Kuruluna, TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Yardımcı Fikret Akdeniz, Kars MEMUR-SEN İl Başkanı Ebubekir Keleş, MEMUR-SEN’e bağlı sendika Başkanları ve Kars-Ağrı ve Iğdır İllerinden üyelerin katıldığı kurulda konuşma yapan Dr. Adem Arancı, şunları söyledi: 
"Başta MEMUR-SEN kurucu başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, Sendikamızın yetkiye taşınmasında büyük emeği geçen yönetim kurulu üyelerimizden Serdar Güllüoğlu’nu, Tahsin Suda’yı, Üyelerimizde Ali Rıza Akbulak’ı ve Sendikamızın çeşitli kademelerinde görev almış olup, ahirete intikal eden bütün emektaşlarımızı rahmetle anıyor,  çok kıymetli ailelerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. 
    20 Eylül 2014 tarihinde yapılan 2. Olağan Genel Kurulumuz neticesinde Şube Yönetim Kurulunda, Denetim Kurulunda, Disiplin Kurulunda, Kadın Komisyonunda, İş Yeri Temsilciliklerimizde ve sendikamızın çeşitli kademelerinde bu güne kadar görev yapan ve en zor günlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen bütün arkadaşlarımın emekleri için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
 Bu vesile ile; Şube Başkanlığımızın çeşitli kademelerinde görev almış olup ancak tayin ve nakil nedeniyle İlimizden ayrılan İlk İl Başkanımız Yavuz Dede Taçyıldız’ı, İlk Şube Başkanımız Nevzat Kal’ı, Şube Başkan Yardımcımız Haydar Ali Kuytul’u, İzzet Tolu’yu, Kadın Komisyonu Başkanımız Emine Şirin’i, Denetleme Kurulu Üyemiz Halis Açık’ı, Disiplin Kurulu Üyemiz Tekin Işık’ı, 1. ve 2. Olağan Genel Kurul Sonucu Sendikamız Yönetiminde bu güne kadar görev yapmış olan Yönetim Kuruluna, Denetim Kuruluna, Disiplin Kuruluna, Kadın Komisyonuna, İş Yeri Temsilcilerimize ve şu anda zaman açısından isimlerini sıralayamadığım daha bir çok üye arkadaşımı da buradan saygı ve sevgi ile yâd ediyor, sendikamıza vermiş oldukları emek ve desteğe teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamlarında aileleri ile birlikte sağlık ve afiyet diliyorum.  
 Bugün 20 Eylül 2014 tarihinde 2. Olağan Genel Kurulunu yapmış olduğumuz 42 nolu Kars Şube Başkanlığımızın 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız.
3. Olağan Genel Kurulumuzun Kars-Iğdır ve Ağrı İllerindeki tüm üyelerimize, çalışanlarımıza, örgütümüze, sorumluluk alanımızda bulunan Kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyor, Sendikal mücadelemizde bizlere desteklerini esirgemeyen ve bu mücadelede büyük emeği olan siz Üyelerimize, İş yeri Temsilcilerimize, İl ve İlçe Temsilcilerimize, huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.
Konfederasyonumuzun üstlenmiş olduğu misyona paralel olarak, 20 Eylül 2014 tarihinde yapılan 2. Olağan Genel Kurulumuzda Yönetimimize vermiş olduğunuz destek ve güç ile hiçbir zaman sorunların ötelenip birikmesinden yana olmayarak, hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün paydaşı olduk. 2. Olağan Genel Kurulumuzda yetki almanın hemen akabinde işe koyulduk, üyelerimizin ve çalışanlarımızın sorunlarına bire bir eğilerek birçok sorunun çözülmesi konusunda gayret sarf ettik. Üyelerimizin sıkıntılarını kurum amirlerimiz ve kurum idarecileri ile karşılıklı diyalog ve anlayış içerisinde çözüme kavuşturmanın çaba ve gayretini gösterdik ve bu gayretlerde amacına ulaşmış oldu. Buradan bizlerle bu diyalog ortamını paylaşan Kıymetli Kurum Amirlerimize de teşekkür etmek istiyorum.
  Genel anlamda ise çalışanlarımızın ve çalışma hayatının sıkıntılarını çözüme kavuşturma yönünde yapmış olduğumuz birçok çalışmayı içerir raporlarımızı da Genel Merkeze sunduk. Gerek kurumlarımız içinde, gerekse Genel Merkez düzeyinde üyelerimizin sıkıntılarını gidermenin yoğun bir koşturmacası içerisinde bulunduk. Çalışmalarımızla üyelerimizin sosyal ve özlük haklarında hissedilir iyileştirmelerin yapılmasına öncülük ettik. Durmadan, yorulmadan, koşan, terleyen, sorun çözmeye şartlanmış bir yönetim olarak düzenli bir şekilde üyelerimizin görev yaptığı iş yerlerinde üyelerimizle bir arada bulunmanın çabası içinde bulunduk. Bu çalışmaları yaparken de Gücümüzü; Konfederasyonumuzdan, Genel Merkezimizden ve sendikamızı oluşturan onurlu, kararlı,  şahsiyetli, her türlü haksızlıkla, ilkesizlikle mücadele etmekten yılmayan, saygın duruşunu bozmayan ve hiçbir güçten etkilenmeyen erdemli Siz TOÇ BİR-SEN üyelerinden ve sendikal değerlerimizden aldık.
Sendikamızın ve Şube Başkanlığımızın Misyonu; Ülkemizin demokratikleşme, ekonomik gelişme, sanayileşme, tarımsal ve Gıda Güvenliği açısından hatırı sayılır bir yere gelmesi; Milletimizin dolayısıyla da tarım-orman çalışanlarının refah seviyelerinin artırılmasıdır. Bunun için, Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN olarak çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarında elde edilen kazanımlarının tamamının altında Konfederasyonumuzun ve Sendika Genel Merkezimizin imzası bulunmaktadır.
Değerli üyelerimiz,
Atalarımız "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" diyerek birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamışlardır.
Güçlü bir Sendikaya sahip olursak siyasi irade er ya da geç yaşanan tüm sorunlarımıza kayıtsız kalmayarak çözüme kavuşturacaktır.
Asıl olan kiminle yol yürüdüğünüzdür. Hatırlarsınız 27.000 civarında 4/C kadrosunda çalışan arkadaşlarımız vardı. 3-4 Yıllık bir mücadele sonunda tamamı 4/B li Sözleşmeli Kadrosuna geçirildi.
Bu Başarı Memur Sen'in ve 4/C lilerin birlikte hareket etmesiyle oldu.
Geçmişte yine 310.000 sözleşmeli Kamu çalışanı ciddi mücadeleler sonucunda 657/4A kadrosuna geçirildiler.
Orman İşletme Müdürlüklerindeki üyelerimizin Yangın Tazminatı, Tar-Gel Personelinin imza yetkisi ve köyde ikametlerinin sonlandırılması, memur maaşlarına yapılan zammın emekli keseneğine dâhil edilmesi ve buna bağlı olarak emekli maaşı ve ikramiyesinde kayda değer bir artışın elde edilmesi gibi şu anda fazla zamanınızı almamak adına sıralamadığım yüzlerce kazanımın altında MEMUR-SEN ve TOÇ BİR-SEN in imzasının bulunduğunu bilgilerinize sunmak isterim.
   Ancak yapacak işimiz bitti mi? Hayır daha çok işimiz ve kat edeceğimiz daha uzun bir yol olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu bağlamda;
4/B statüsündeki personelin kadroya alınması, ek gösterge rakamlarının günün şartlarına uygun hale getirilmesi ve unvanlar bazında yükseltilmesi, denge tazminatının emekli keseneğine tabi ücret olarak değerlendirilmesi, çalışan maaşı ile emekli maaşı arasındaki uçurumun giderilmesi, 5. ve 6. Bölgelerde zorunlu çalışma süresini tamamlayan personelin bu bölgelerde gönüllü çalışmaya devam etmesi halinde bir şekilde ödüllendirilmesi, lisans tamamlama programının hayata geçirilmesi gibi bu ve buna benzer çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın birçok sorununun çözümü noktasında çabalarımızın devam edeceğini de belirtmek isterim. 
Şunu ifade etmeliyim ki;  Derdimiz, siz çalışanlarımızın dertleridir, gücümüz üyelerimizin gücüdür. Amacımız sorumlu olduğumuz siz üyelerimizin mutluluğudur. Bu anlamda yetkili sendika olarak hak ve mücadele anlayışımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlıkla devam ettireceğiz.
Bu bağlamda Tarım, Orman çalışanlarının teveccühünü kazanmış olan yetkili sendika olarak, üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun bilincinde olacağımızdan ve mücadelemizi Sendikamızın Tüzüğü doğrultusunda ve genel kurallar dâhilinde;  gönül birlikteliği yapmış olduğumuz siz kıymetli üyelerimizin menfaatlerini gözeterek kararlılıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.
 Belirtmek isterim ki; 2002 yılında 502 üye ile çıkılmış bu yolda 2018 yılında 43.165 üye sayısına ulaşarak 11 yıldır yetkili sendika olmak hepimizi gururlandıran bir başarı olarak kayıtlara geçmiştir.  Yakalamış olduğumuz bu başarı bir kişiye ait değildir. Bu başarı sizlerin katkısı, çabası, desteği ile yakalanmış bir ekip başarısıdır. Kişiler gelip geçici TOÇ BİR-SEN ise kalıcıdır. Şubemizdeki bu başarı şahsımıza ait bir başarı değildir, bu başarının mimarı sizlersiniz. TOÇ BİR-SEN’ i güçlü ve etkili kılan çalışanlarımızın hak mücadelesinde vermiş olduğu takdire şayan çalışmaları ve ilkeleridir. Bu mihvalde ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek; ilke ve değerlerimizden asla taviz vermeden, davamızdan ayrılmadan, üyelerimiz ve hizmet kolumuzdaki kamu çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için verdiğimiz mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye, Hakk’ın ve haklının daima yanında olmaya, mazluma ve mağdura omuz vermeye, zalimin ve zulmün karşısında elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu gün bu sendikanın yönetiminde bizler yarın ise sizlerden birileri olacaktır ve bu başarı katlanarak büyüyecek ve bir adım daha ileriye taşınacaktır. 
Bu gün burada bulunan sizler, Şubemizi yönetecek olan Şube Yönetimini belirleyeceksiniz. Bilmenizi isterim ki;  Sendikal mücadelemizde her daim sizlerle birlikte; sizin dertlerinizi kendilerine dert edinecek, sendikal mücadelede siz üyelerimizin hak ve çıkarlarını her türlü imtiyaz ve ayrıcalığın üstünde tutacak ve sizinle beraber bu yolda kol kola gönül gönüle yürüyecek bir yönetim oluşturduğumuzdan emin olabilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; Tekrar 3. Olağan Genel Kurulumuzun Çalışma hayatımıza,  sendikamıza ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerken, Yönetim Kurulumu oluşturan Kıymetli arkadaşlarım adına hepinize saygı ve selamlarımı sunuyor ve hepinizi Allaha emanet ediyorum."

dr.-adem-aranci-guven-tazeledi-(1).jpgdr.-adem-aranci-guven-tazeledi-(2).jpgdr.-adem-aranci-guven-tazeledi-(3).jpgdr.-adem-aranci-guven-tazeledi-(4).jpgdr.-adem-aranci-guven-tazeledi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler