Dr. Gökhan Perincek; “Aşısızların salgınına dikkat”

Dr. Gökhan Perincek; “Aşısızların salgınına dikkat”

Dr. Gökhan Perincek; Covid-19 hastalığına yakalanan, bu hastalık nedeniyle hastaneye yatırılan ve hayatını kaybeden kişilerin %90’nından fazlasının hiç aşı olmayan ya da yetersiz aşı olan kişilerin oluşturduğunu vurguladı.

Volkan KARABAĞ

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Gökhan Perincek, Covid-19 pandemisi nedeniyle Valiliğimiz ve buna bağlı kurumların özverili çalışmalarına rağmen vaka sayısındaki yüksek oranların devam ettiği, buna karşın aşılamada istenilen düzeye gelinmediğini belirti.

Covid-19 hastalığına yakalanan, bu hastalık nedeniyle hastaneye yatırılan ve hayatını kaybeden kişilerin %90’nından fazlasının hiç aşı olmayan ya da yetersiz aşı olan kişilerin oluşturduğunu vurgulayan Perincek; “Şu an gidişat aşısızların pandemisine doğru gidiyor. Onların yarattığı bu virüs yükü, aşı olanları da maalesef riske atıyor. Her şeyden önemlisi şu an için geri kazandığımız her şeyi bir daha kaybetme ihtimalimiz olabilir. Toplumda yanlış bir algıda aşı olunca virüsün bize bulaşmaz yada aşı oldum testim pozitif çıktı aşı işe yaraması düşüncesidir. Aşıda yüzde 90 oranında hastalıktan korur, virüsün bulaşmasını değil. Şu an virüsün PCR testinin pozitif çıkmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi yoktur. Yani siz virüsü alabilirsiniz ama aşılı olunca hasta olmanızı engeller. Aşı oldu ama PCR testi pozitif çıktı aşı işe yaramıyor’ söylemine aldanmamalı. Yapılan çalışmalar aşının ölüm oranlarını düşürme ve hasta olmayı engelleme üzerine etkili olduğunu göstermektedir. Amerika’da haziran ayında ülke genelindeki Covid-19 ölümlerinin yüzde 99'undan fazlasının aşılanmamış kişiler arasında olduğunu tespit edilmiştir.” dedi.

Perincek; okulların açılacağı şu günlerde hem kendimiz hem de geleceğimiz olan çocuklarımız için; artık hayatımızın bir parçası olan; maske, mesafe, temizlik kurallarına uymamız ve aşımızı yaptırmamız gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler