DSİ Genel Müdürlüğü heyeti Kars’ta

DSİ Genel Müdürlüğü heyeti Kars’ta

DSİ Genel Müdürlük heyeti Kars Alabalık Barajı aks yeri ve göl alanında incelemelerde bulundu. 

KARS HAKİMİYET

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü sınırları dâhilinde Kars’ta bulunan Kars Alabalık Barajı Proje Yapımı çalışmaları, 13.03.2018 tarihinde yapılan ihale neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda 04.05.2018 tarihinden bu yana devam ediyor.
Kars Alabalık Barajının temelden yüksekliği 57,56 m.,kret uzunluğu 588 m ve gövde tipi kil çekirdekli kum-çakıl dolgu olarak tasarlanan baraj ile Kars ovasındaki 168.980 dekar arazinin sulu tarıma kavuşturulması amaçlanıyor.
Proje yapımı çalışmalarını yerinde görmek ve alınacak kararlar çerçevesinde projenin biran önce tamamlanmasını temin etmek gayesiyle 09.09.2019 tarihinde ya proje ön raporu takdimi öncesi DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Daire Başkanlığı, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Daire Başkanlığı teknik personellerinden oluşan heyet, Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ı ziyaretinde yapılan değerlendirmeler neticesinde, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü personelleri ve yüklenici firma temsilcileriyle birlikte yapılan araştırma sondajlarının değerlendirilmesi için, baraj aks yerinde ve göl alanında gerekli teknik incelemelerde bulundular.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler