DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Iğdır’da bataklık alanı temizledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Iğdır’da bataklık alanı temizledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Iğdır Millet Bahçesi alanında seyir ve gezinti gölü olarak kullanılacak bataklık alanın temizlik çalışmalarını tamamladı.

KARS HAKİMİYET
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, yaptığı açıklamada, “Iğdır il merkezi Hakveyis Mahallesindeki 90.000 metrekarelik eski kum ocağı alanında zamanla oluşan saz, kamış, batak-balçık gibi zemin yapısından oluşan yerde Millet Bahçesi yapmak amacıyla, bu alandan kaynaklanan ve ciddi çevre sorunları oluşturan sivrisinek yuvası haline gelen alanın temizliği için Iğdır Valimiz Enver Ünlü ’nün talep ve talimatları çerçevesinde, DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz tarafından, DSİ Genel Müdürlüğümüzden temin edilen uzun bomlu dragline ekskavatörler ve İl Özel İdaresinden sağlanan nakliye araçlarıyla gerekli çalışmalar yapılarak tamamlanmıştır” dedi.
Bu çerçevede söz konusu alanın 50 dönümlük kısmının taban suyundan kaynaklı göl alanı diğer 40 dönümlük alanın ise çeşitli mesire birimlerinden oluşacak şekilde düzenleneceğini belirten Dündar, “Söz konusu alandaki temizlik çalışmaları 25.10.2019 tarihinde bitirilmiş ve 80.000 m3 kazının nakli gerçekleştirilmiştir.Iğdır Valimiz sayın Enver Ünlü’nün girişimleri çerçevesinde, TOKİ tarafından nihai projesine göre gerçekleştirilecek Millet Bahçesi yapımı çalışmaları neticesinde, çevre için ciddi risk teşkil eden olumsuzluklar ortadan kaldırılırken, diğer taraftan Iğdır ilimiz için çok önemli bir dinlenme ve piknik alanı oluşturulması temin edilmiş olacaktır. Söz konusu Millet Bahçesi bir bütün olarak projesi tamamlandığında ilin en cazip uğrak yerlerinden biri haline gelecektir. Iğdır Millet Bahçesi alanındaki temizlik ve göl oluşturulması çalışmalarına verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüze ve Iğdır Valimize teşekkür ederiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler