DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Iğdır’daki çalışmaları inceledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Iğdır’daki çalışmaları inceledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü heyeti, Iğdır Tuzluca Abbasgöl Göleti Rusubat temizliği çalışmaları ve içme suyu arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

KARS HAKİMİYET

DSİ tarafından Iğdır İli Tuzluca ilçesinin 29 km güneyinde Abbasgöl Köyü ve İnce Köyü mevkiinde Güllüce, İnce ve Karakoyun köylerine ait 6260 dekar tarım alanının sulama suyunu temin etmek amacıyla 1963 yılında yapımına başlanan ve 1965 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan Abbasgöl Göleti rezervuarındaki rusubatın temizlenerek göl su biriktirme hacminin artırılması amacıyla DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından Genel Müdürlükten temin edilen uzun bomlu dragline ile birlikte dozer, ekskavatör ve Tuzluca Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresinden temin edilen nakliye kamyonlarıyla yapılan çalışmaları, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, Iğdır DSİ 242. Şube Müdürü İzzet Turan, Köy Muhtarları ve vatandaşlarla birlikte yerinde inceledi. 
DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, yapılan çalışmadan dolayı köy muhtarlarının ve vatandaşların memnuniyeti ve teşekkürlerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Tuzluca Abbasgöl Göleti incelemesinin ardından Iğdır ili 3 ilçe, 3 belde ve 70 köyün İçmesuyunu temin etmek amacıyla nihai anlamda günde 125 bin metreküp suyu arıtacak olan Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisinde incelemede bulunularak arıtılan suyun tadına bakılarak işletme ve performans testi çalışmalarıyla ilgili bilgi alındı. 
Arıtılmış İçmesuyunun belirtilen yerleşim birimlere verilecek şekilde hazır olduğu belirtildi.
Daha sonra ise, Doğu Iğdır Sulama alanında bulunan Bulakbaşı, Aktaş, Yazlık ve İslamköy Köylerinde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşülerek talepleri yerinde incelendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler