DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, Iğdır içme suyu hattını inceledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, Iğdır içme suyu hattını inceledi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Iğdır’a içme suyunu daha erken vermek için Iğdır içme suyu isale hattı çalışmalarını yerinde incelendi.

Ercüment DAŞDELEN

Dündar, Iğdır içme suyu isale hattı inşaatını inceledikten sonra şantiyede işin ilerleme durumu ve öncelikleri hakkında bilgiler aldı.

Dündar, Iğdır içme suyu isale hattının Iğdır İl merkezi ve Tuzluca, Karakoyunlu, Aralık İlçeleri ile Halfeli, Melekli, Hoşhaber Beldeleri ve bunlara bağlı 70 köy yerleşimine yıllık 26 milyon 800 bin m³ su iletilecek 165 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile bu yerleşim birimlerinin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
Iğdır içme suyu ishale hattının yüzde 95 fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığını belirten Dündar, şunları ifade etti: “Tesisin tamamlanması ve yapımı tamamlanan içme suyu Arıtma Tesisi performans testleri sonrası 2019 yılı ilk çeyreğinde Iğdır İlimize memba kalitesindeki suyu, su kaynağı olan Acıçay deresi üzerinde yapımı devam eden Tuzluca Ünlendi Barajı İnşaatı tamamlanıncaya kadar yapımı tamamlanan kaptaj tesisinden alınacaktır. İçme suyunu işe ait sözleşmede ön görülen tarihten çok önce tamamlayarak belirtilen yerleşim birimlerine bu kaynak suyunu vereceğiz. DSİ çalışır, Iğdır gelişir, Türkiye büyür.”

dsi-kars-24.-bolge-muduru-dundar,-igdir-icme-suyu-hattini-inceledi-(1).jpgdsi-kars-24.-bolge-muduru-dundar,-igdir-icme-suyu-hattini-inceledi-(2).jpgdsi-kars-24.-bolge-muduru-dundar,-igdir-icme-suyu-hattini-inceledi-(3).jpgdsi-kars-24.-bolge-muduru-dundar,-igdir-icme-suyu-hattini-inceledi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler