DSİ Kars 24. Bölgenin yaptığı Ünlendi barajı inşaatı incelendi

DSİ Kars 24. Bölgenin yaptığı Ünlendi barajı inşaatı incelendi

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Iğdır’da inşaatı devam eden Ünlendi barajındaki çalışmaları inceledi.

Ercüment DAŞDELEN

Dündar, Tuzluca Kaymakamı ve Belediye Başkanı Abdullah Kadıoğlu ile beraberindeki heyetle birlikte, temelden yüksekliği 68 metre, rezervuar hacmi 89,23 milyon m3 olan Ünlendi Barajı inşaatında devam eden çalışmaları inceledi. 
Iğdır İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık İlçeleri ile Halfeli, Melekli, Hoşhaber beldeleri ve bunlara bağlı 70 köy yerleşiminin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan 26,80 milyon m³/yıl içme suyu temini ve 98.620 dekar tarımsal alanın sulanmasını sağlayacak Ünlendi Barajı İnşaatında, derivasyon tüneli, enjeksiyon galerisi, su alma yapısı ve dolusavak ünitelerindeki çalışmalarla ilgili bilgi alınarak gerekli talimatlar verildi. 
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, Ünlendi Barajının Acıçay deresi üzerinde, Tuzluca ilçesinin 25 km Güney Batısında Ünlendi köyünün yakınında yer aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “ Iğdır il merkezi, 3 ilçe, 3 belde ve 70 köyün 2050 yılına kadar olan uzun vadeli ihtiyacı için 125.000 m³/gün içme suyu temin edilecektir. 55 km.’lik iletim hattı, su depoları ve sanat yapılarını kapsayan İçmesuyu İletim Hattı İnşaatında 96 mertebesinde fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup, İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatı ise Ekim-2018 sonuna kadar tamamlanarak hizmete alınacaktır. 98.620 dekar tarımsal sulama alanları ise, baraj yeri ile Tuzluca İlçesi arasında yer almaktadır. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri ise; Aşağı Katırkı Köyü, Aliköse Köyü, Bağlan Köyü, Buruksu Köyü, Doğanyurt Köyü, Güllüce Köyü, Hamurkesen Köyü, Karabulak Köyü, Küçükova Köyü, Kamışlı Köyü, Mollakamer Köyü, Ortabucak Köyü, Söğütlü Köyü, Üçkaya Köyü, Yüceotak Köyü, Köprübaşı Köyü, Sürmeli Köyü, Turabi Köyü ve Tuzluca İlçe Merkezine ait arazilerdir. DSİ Çalışıyor, Iğdır Gelişiyor. DSİ Çalışıyor, Iğdır İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık İlçeleri ile Halfeli, Melekli, Hoşhaber beldeleri ve bağlı 70 köyün uzun vadeli içmesuyu sorunu çözülüyor.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler