DSİ, Kars’a 8 adet HİS göleti kazandıracak

DSİ, Kars’a 8 adet HİS göleti kazandıracak

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü, 2019 yılı yatırım programında bulunan 1. grup sel kapanları ikmali işi ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

A.Erbil HÜRYURT

Yapılan açıklamada, 27 Haziran 2019 tarihinde ihalesi yapılmış olan çalışmalar kapsamında, Kars merkez köyleri ve ilçelere bağlı 8 köyde HİS göletlerinin yapılacağı belirtildi.

Sözleşmesi imzalanan işler kapsamında; Selim’e bağlı Koşapınar ve Koyunyurdu Köyü, Kars Merkez Çakmak Köyü, Kağızman Çallı ve Kömürlü Köyü ile Digor Başköy Köyü, Merkez Bulanık ve Esenkent Köyü olmak üzere 8 köyde göletler yapılacağı açıklandı.

1. grup sel kapanları ikmali işinin de hızla devam ettiği belirtilen açıklamada; “Sel kapanları bu iş kapsamında ıslah edilerek su tutacak hale getirilmek ve gerekli imalatlar yapılmak suretiyle hayvan içme suyu göleti olarak hizmet verecek hale getirilecek. Çalışmalarda fiziksel olarak yüzde 25’i tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.” denildi.

dsi,-kars’a-8-adet-his-goleti-kazandiracak-(1).jpgdsi,-kars’a-8-adet-his-goleti-kazandiracak-(2).jpgdsi,-kars’a-8-adet-his-goleti-kazandiracak-(3).jpgdsi,-kars’a-8-adet-his-goleti-kazandiracak-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler