DSİ’nin yapacağı gölet ve sulama projeleri tarımsal geliri arttıracak

DSİ’nin yapacağı gölet ve sulama projeleri tarımsal geliri arttıracak

Kars ve Iğdır iline ait 10 adet gölet ve sulama projesi yapımı işi değerlendirildi.

KARS HAKİMİYET

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak 2019 yılında çalışmalarına başlanan 24. Bölge Müdürlüğü Gölet ve Sulamaları Planlama ve Proje Yapımı işi kapsamında yapımı ön görülen 10 adet gölet ve sulama projeleri ile 53.000 dekar tarıma elverişli alanın sulanması suretiyle tarımsal gelirlerinin 4 ila 6 kat arasında artması sağlanacak.

Bu iş kapsamında çalışmaları devam eden 6 adedi Kars ilinde ve 4 adedi Iğdır ilinde yer alan gölet ve sulama projeleri, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın başkanlığında, bölge müdür yardımcıları, ilgili şube müdürleri ve personeli ile yüklenici firma temsilcilerinin katılımı ile Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bu projeler; 1. Kars Merkez Atayurt Köyü Göleti ve Sulaması, 2. Kars Selim Başköy (Karakale) Köyü Göleti ve Sulaması, 3. Kars Kağızman Çayarası Köyü Göleti ve Sulaması, 4. Kars Kağızman Kötek Köyü Göleti ve Sulaması, 5. Kars Merkez Subatan (Hacıveli) Köyü Göleti ve Sulaması, 6. Kars Digor Uzunkaya Köyü Göleti ve Sulaması, 7. Iğdır Tuzluca Yağlı Köyü Göleti ve Sulaması, 8. Iğdır Tuzluca Göktaş Köyü Göleti ve Sulaması, 9. Iğdır Tuzluca Bağlan Köyü Göleti ve Sulaması, 10. Iğdır Merkez Alibeyköy Köyü Göleti ve Sulaması projeleridir.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen göletlerimiz, 2020 yılı yatırım programına teklif edilmiş olup, bütçe imkanları çerçevesinde yatırım programına alınması akabinde inşaat ihalesine çıkılarak yapımlarına başlanması mümkün olabilecektir. Bütün gölet ve sulama projelerimizin bu şekilde peyderpey hayata geçirilmesi bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunacaktır. Söz konusu projelerin, Bölgemiz, Kars ve Iğdır illerimize ve faydalanacak vatandaşlarımıza bereket getirmesini temenni ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler