“ Dükkanları bize satıp borcunuzu ödeyin “

“ Dükkanları bize satıp borcunuzu ödeyin “

Kars kasaplar halinde bulunan 70 e yakın esnaf dükkanlarının icralık olmasından dolayı tedirgin.

KARS HAKİMİYET

     Belediyeye ait olan geçmiş dönemlere ait borçlardan ötürü ipotek altına alınan arsa ve bu arsalar üzerindeki kiraya verilmiş 70 e yakın dükkanın  bulunduğu kasaplar hali esnafı hacizden dolayı işyerlerinden çıkartılma endişesi içerisinde çözüm önerilerinde bulunuyorlar.

Esnaf 50 - 60 yıldır bu dükkanlarda bulunduklarını söyleyen esnaflar, eskiye dayalı borç ve bu borçtan dolayı gündeme getirilen yaptırımlarla ilgili bilgilendirilmediklerini, her an dükkanlarından çıkartılma korkusu ile işyerlerine geldiklerini söylediler. Dükkanların kendileri tarafından yapıldığını  ama yer tapusunun belediyeye ait olması nedeniyle her ay kira ödediklerini belirttiler. Esnaflar hacze sebep borca çözüm olarak ta; “ biz babalarımızdan beri bu işyerlerindeyiz, dükkanları kedimiz yaptırdık ve düzenli olarak yer hakkından dolayı belediyeye kiramızı ödüyoruz. Ekmek kapımız olan bu dükkanlar borç belediyenin geçmişten beri var olan borcu karşılığında elimizden alınacağı endişesi içerisindeyiz. Belediye kendi imkanları ile bu borcu ödeyemeyecek durumda ise biz dükkanları satın almaya hazırız, belediye de bize yapacağı satıştan elde edeceği para ile mevcut borcunu kapatma yoluna gidebilir “ diyerek çözüme katkıda bulunduklarını söylediler.

      Buradaki esnaflar ayrıca konunun hukuki takibini sağlamak için avukat tutuklarını dile getirip belediyeden de bu konuda onlara yardımcı olmalarını beklediklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler