Dünyada sadece iki bölgede olan kristal kar ağaçları beyaza bürüdü

Dünyada sadece iki bölgede olan kristal kar ağaçları beyaza bürüdü

Kars'ın Sarıkamış ilçesine mevsimin ilk karı yağdı. Dünyada sadece Alpler'de ve Sarıkamış'ta olan kristal kar yağışı görsel şölen oluşturdu.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Sarıkamış'ta da kendini gösterdi. Akşam başlayan kristal kar yağışı bir anda etrafı beyaza bürüdü. Giderek artan ve lapa lapa yağan kar, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Soğuk hava ve sis nedeniyle kırağı tutan sarıçam ağaçları görsel şölen oluşturdu.

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde bir otel Genel Müdürü Mehmet Saraçoğlu, "Şu anda 2600 rakımlı Sarıkamış Bayrak Tepe'deyiz. Dünyada sadece iki yerde, Alpler'de ve Sarıkamış'ta olan kristal kar yağışı başladı. Ağaçlarımız da kristal kar ile kaplandı. Muazzam bir görüntü var. Güzel bir sezon bekliyor bizi, hayırlı olsun" dedi.

Kars’ta kar ile hava sıcaklığı eksi 5 dereceye düştü

Kars’ın yüksek kesimlerinde sabaha kadar yağan kar etrafı beyaza bürüdü.

Kar yağışının etkili olduğu Kars-Susuz karayolu üzerindeki köylerde yaşayanlar güne kar ile uyandı. Beyaza bürünen köylerde hayvanlarını dışarıda bırakan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Ekim ayında kışın geldiğini ifade eden vatandaşlar, "Ekim ayındayız, kış bu sene Kars'a çok erken geldi. Havalar soğudu, eksi 5 dereceye kadar düştü. Dün akşamdan beri lapa lapa kar yağıyor. Kars'ın karı kışı, kıyameti başladı diyebiliriz" dedi.

Kars’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının aralıklarla devam edeceği öğrenilirken, kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı da eksi 5 dereceye düştü.

dunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(1).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(2).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(3).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(4).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(5).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(6).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(7).jpgdunyada-sadece-iki-bolgede-olan-kristal-kar-agaclari-beyaza-burudu-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler