Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nun 10. yıl coşkusu

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nun 10. yıl coşkusu

Merkezi İzmir’de bulunan Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu, 10. kuruluş yıl dönümü yemeği düzenledi.

Tacettin DURMUŞ

Büyük bir coşku ile kutlanan geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi ve aday adayları ve üyeler katıldı.

Bünyesinde kadın kolları başkanlığı ve gençlik kolları başkanlığı gibi 13 derneğin aktif faaliyet gösterdiği Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonunun düzenlediği 10. kuruluş yemeğinde 10 yılın bir değerlendirmesi ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

İzmir’de 40 binin üzerinde geçmişte Kars’ta yaşamış ve sık sık Kars ile İzmir arasında mekik dokuyan ve doğduğu memleketlerini unutmayan Türkmen toplumunu temsil eden Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonun anlamlı gecesinde birlik ve beraberliğin güzel örnekleri sergilendi.

Örgütlü toplum olmanın önemine değinilen yemekte, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Karslı hemşerimiz Tarkan Eladağ’ın Konak Belediyesi CHP’den meclis üyeliği için aday adayı olması da heyecan yarattı. Eladağ’a yoğun ilgi gösterildi ve kendisinin göreve gelmesi durumunda İzmir’de Kars, Ardahan ve Iğdır’ı layıkıyla temsil edeceğine dikkat çekildi.

Eladağ, yoğun ilgi karşısında duygularını dile getirerek, kendisinin he zaman yanında olan Federasyon üyelerine teşekkür ederek, “Federasyon olarak bizler desteklediğimiz adaylar ile partimizin yanında nasıl dik duruyorsak, partimiz ve siyasilerimizin de bizlerin yanında olacağına inanıyoruz.  Federasyonumuz çatısı altında 10 yılda yaptıklarımız ortada. Kağıt üzerinde kurulmuş bir federasyonuz ama tabela üzerinde bir federasyon değiliz. Ege Bölgesinin en büyük federasyonlarından biriyiz. Artık Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak bölgedeki yerimiz almaya hazırız. Bizi dikkate almayanları bizde dikkate almayacağız. Bizler Atatürk ilkelerine sonunda kadar bağlı, vatanına, bayrağına ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünün her daim yanında olan bir toplumuz” dedi.

Öte yandan Başkan Eladağ yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonun 3. Kars Türkmen Şölenin ise 8 Aralık'ta İzmir Kültür Park Fuar Celal Atik Spor Salonunda yapılacağını da bildirdi. Şölene İzmir dışında, yurt dışında ve İzmir’de yaşayan Kars, Ardahan, Iğdırlılar ve İzmirlileri davet edilecek, Karsın kültürünü, İzmir’in kültürü ile buluşturacaklarının altını çizdi.

ege-bolgesi-kars-demokrat-dernekler-federasyonu’nun-10.-yil-coskusu-(1).jpgege-bolgesi-kars-demokrat-dernekler-federasyonu’nun-10.-yil-coskusu-(2).jpgege-bolgesi-kars-demokrat-dernekler-federasyonu’nun-10.-yil-coskusu-(3).jpgege-bolgesi-kars-demokrat-dernekler-federasyonu’nun-10.-yil-coskusu-(6).jpgege-bolgesi-kars-demokrat-dernekler-federasyonu’nun-10.-yil-coskusu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler