El emeği göz nuru elişi eserlerini görücüye çıkardılar

El emeği göz nuru elişi eserlerini görücüye çıkardılar

Kars Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kursa katılan kadınlar, el emeği göz nuru el işi çalışmalarını açtıkları sergide görücüye çıkardı.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Gülay Gültekin ve Güler Ağyol’un Usta öğreticiliğinde Melikşah İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen el sanatları ve giyim kursuna katılan 35 kadın, aylarca öğrendikten sonra yaptıkları eserleri yılsonu sergisinde sergilemenin mutluluğunu yaşadılar.

Melikşah İlkokulu Müdürü Kemal Arpa’nın destekleri ile okul bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kadınlar,  aylarca pike, kanaviçe, tül perde, kırk yama, üç boyutlu resim, ahşap ve şişe boyama, dikiş nakış, makine nakışı, sırıma gibi dallarda eğitim aldı. Usta öğreticiler Gülay Gültekin ve Güler Ağyol’dan aldıkları eğitimlerle öğrendiklerini sanata dönüştüren hünerli kadınlar, yaptıkları eserlerini okulun konferans salonunda görücüye çıkarmanın ve yeni dostluklarının temelini atmanın mutluluğunu yaşadılar. Serginde yaklaşık 100 yılık olduğu bilinin bir el oyasının ise farklı bir şekilde işlenmesi dikkat çekti.

Serginin açılışı Kars Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Örs, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu ve Okul Müdürü Kemal Arpa tarafından yapıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Örs, kursları veren usta öğretici ve kursiyerleri kutladı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından usta öğreticiler Gülay Gültekin ve Güler Ağyol, kurs ve sergi hakkında davetlilere bilgi verdi. Açılışa katılan davetliler ise sergilenen eserleri hayranlıkla inceledi. Sergininin gezilmesinin sonsa kursiyer kadınlar evlerinde hazırladıkları hamur işi yiyecekleri davetlilere ikram ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler