Elazığ’dan Kars’a 2 milyon sazan yavrusu geldi!

Elazığ’dan Kars’a 2 milyon sazan yavrusu geldi!

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Elazığ’dan Kars’a gönderilen 2 milyon sazan yavrusu su ile buluştu.

Volkan KARABAĞ

Elazığ Keban Su Ürünleri İşletmesinde üretilen balıklar kamyonla Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğüne getirildi. Tarım ve Orman Kars İl Müdürü İbrahim Altıntaş’ın gözetimindeki ekipler Kars ve Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü başta olmak üzere Susuz’da bulunan Aygır Gölü, Sarıkamış’ta bulunan Asboğa Gölü ile Karakurt Baraj Gölü ve Akyaka’da bulunan Arpaçay Baraj Göletine toplam 2 milyon yavru sazan balığı bırakıldı. Ekipler, tanktaki yavru sazan balıkları oksijen bastırılmış şeffaf poşetlere koyarak Kağızman’da bulunan Çengilli ve Digor’da bulunan Şirinköy göletine gönderdi.

Aygır Gölü’nde gazetecilere açıklama yapan Tarım ve Orman Kars İl Müdürü İbrahim Altıntaş, “Bakanlığımızın balıklandırma çalışmalarıyla ilgili ilimize de yaklaşık 2 milyona yakın sazan yavrusu 7 ayrı yere tahsis edildi. Bunlardan en önemlisi Çıldır Gölü ve arkamda gördüğünüz Aygır Gölü’dür, buralara sazan yavrularını bıraktık. Kars tabi kaşarı, kazı ve balı meşhur olan yerlerden birisi. İnşallah gelecekte de sazan balığı veya buranın halk deyimiyle sarı balık dediğimiz balık türü de kaz ile beraber damaklardaki yerini alır diye düşünüyorum. Şimdiden memleketimize, milletimize, Kars’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Kars’taki balıkçılara da uyarılarda bulunan Altıntaş, “Yasak zamanlarda balık avlamasını yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Bu balıklar hepimizin, sadece balıkçıların değil. Normal yasak zamanı geçtikten sonra        avlanma yapsınlar, avlanmalarına bir şey dediğimiz yok. Zaten onlar için balık yavrularını bıraktık. Özellikle kışın biliyorsunuz Çıldır Gölümüz donuyor, inşallah amatör balıkçılık anlamında gerek olta balıkçılığı gerekse ağla yapılan balıkçılığı da biz turizme sokabilirsek Kars için farklı bir alternatif olur diye düşünüyorum, bunu da inşallah gelecekte proje olarak sunacağız. Kars’ta turizmi biz ne kadar çeşitlendirirsek o kadar hane halkına düşen geliri de artırmış oluruz. Bu projede katkılarından dolayı sayın bakanımıza, su ürünleri genel müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

elazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(1).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(2).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(3).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(4).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(5).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(6).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(9).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(10).jpgelazig’dan-kars’a-2-milyon-sazan-yavrusu-geldi!-(11).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler