Erdağı: “Allah-u Ekber’ diyerek Müslümanlar, Müslümanları öldürüyor”

Erdağı: “Allah-u Ekber’ diyerek Müslümanlar, Müslümanları öldürüyor”

Peygamber Efendimizin Torunu Hz Hüseyin'in , Kerbela’da 72 yareniyle birlikte şehit edilişinin 1379’uncu yıldönümü matemi ve aşura günü ve nedeniyle Kars’ta da anma programı düzenlendi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Garnizon Şehitliğinde devam eden anma programının sunuculuğunu üstlenen Av. Sinan Erdağı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdağı konuşmasında şehitleriinin manevi huzurunda, miladi 680 yılında, İslam dininin yücelmesi için kendisinin ve yakınlarının canından vazgeçerek, onurlu bir kıyamın kahramanı olan ve kanıyla bir destan yazan  Hz. Hüseyin ve yakınlarını anmak için bir araya gelindiğini söyledi.

Kerbela’nın tarihin gördüğü en zalim, en adaletsiz, en kalleş ve en acımasız savaş olduğunu söyleyen Erdağı, günümüz İslam Aleminde birlik ve beraberliğin olmadığına vurgu yaptı.

1379 yıl önce Kerbela’da öldürülmek istenilenin sadece Hz. Hüseyin’in olmadığını ve orada öldürülmek istenilenin, aslında İslam ve İslam’ın hakikatlerinin yok edildiğini de söyleyen Erdağı, günümüzde İslam Coğrafyasının kan gölüne döndüğünü ve bazı Müslümanların kan gölünde kendi şahsi çıkarları için her türlü ihaneti yaptıklarını söyledi.

Konuşmasında “Kim yönetiyor İslam Coğrafyasını,  kim hüküm sürmeye çalışıyor Müslümanların üzerinde. Ve Müslümanlar kime güveniyor ve kimden taraf oluyorlar.”diye de soran Erdağı: Bir tarfatan Amerika, binlerce kilometre uzaktan, size demokrasi getireceğim, insan hakları getireceğim diyerek ülkeleri parçalıyor, Müslümanları öldürüyor. Bir taraftan Rusya: Hayır, sizi ben koruyacağım Amerika’ya karşı deyip, kendi belirlediği müslamanları bombalıyor.

Çıkarları olduğu müddetçe İngilteresinden Fransasına, İtalyasından İspanyası’na herkes İslam Coğrafyasında askeri  gücünü test ediyor, nihayetinde de nüfuzlarını artırarak, devam ediyorlar.  İslam coğrafyasının tüm kaynakları gayrimüslimlerin elinde sömürülüyor. Müslüman coğrafyası üzerinde hesaplar yapılıyor, toplantılar yapılıyor, ancak içinde müslamanların etkinliği yok.

‘ALLAH-U EKBER’ DİYEREK MÜSLÜMANLARI ÖLDÜREN MÜSLÜMANLAR VAR

Müslümanların birbirlerini öldürmenin derdinde olduğunu da söyleyen Sinan Erdağı: Çünkü Müslümanların hala Yezid’in tarafında bulunarak mazlumlara zulmeden, katleden bir tayfası var.  Allah-u Ekber diyerek Müslümanları öldüren Müslümanlar var. Bugün Afganistan’ın yıllardır devam eden hali ortada. Burada bu alanda Afganistan’da Taliban zulmünden kaçıp gelen kardeşlerimiz bulunmakta.  Her gün yola çıktığımızda yüzlerce Afgan mülteci ile karşılaşıyoruz. Bu Müslümanlar kimin zulmünden kaçtı geldiler buralara. Müslümanların… Suriye’den kaçıp gelen milyonlarca Müslüman var ülkemizde. Kimin zulmünden kaçtı geldiler. Müslümanların…. 

Yemen’de Kerbela benzeri olaylar yaşanıyor. İnsanlar açlık ve sefalet içerisinde, ambargo altında tutuluyor.  Hergün çocuklar, kadınlar katlediliyor… Kim tarafından Suudi Arabistan tarafından.  Katar’a küçük bir ambargo uygulandığında, oraya her türlü desteği sunan ülkeler, Yemen’deki zulmee karşı sessiz.  Çünkü orada yine ayrıştırılan Müslümanlar var, kendilerinden olmayan Müslümanlar var…

Geçenlerde bir resim gördüm. Bir suudi Arabistanlı pilot, Amerikan Malı Savaş Uçağının önünde, seccadesini serip zafer için namaz kılıp dua ediyor… Sonrasında o uçağa binip bombalarını Yemen’de Müslüman  çocukların üzerine bırakıyor. Servis aracında 50 civarında ilkokul çocuğu ölüyor…. Bunu yaparken de Allah-u Ekber diyerek, haklılığını ilan ediyor…

IŞID denilen musibet, İslam coğrafyasında yıllardır Allah adıyla Müslümanları öldürüyor. Ülkemiz de dahil olmak üzere birçok katliam yapıyor.

En son 15 Temmuz olayını gördük. Din adına işler yaptığını söyleyen ve amerika’ya sığınan aşağılık bir adamın yolundan gidenler, bu ülkede savaş uçaklarıyla Meclisimizi bombaladılar. Gölbaşında Özel Harekat Polislerinin, vatan savunması için eğitim aldıkları yerde polislerimizi bombaladılar… Masum insanları gözlerini kırpmadan katlettiler ve bunları Allah Rızası için yaptıklarını utanmadan söylediler….

KERBELA ZULMÜ BİTMEDİ, MÜSLÜMANLAR MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR….

İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı  diye demeç verdi basına yakın zamanda. Mavi Marmara gemisini organize ederek Filistin’e yardım götürmeye çalışan bu zaatın bu açıklamaları, Kerbela’nın bitmediğini gösterir bize.

Suriye’de gayrimüslimleri değil, Şiileri öldürmek sevaptır diye açıklama yapan, her gün televizyonlarda şaklabanca davranışlar gösteren Cübbesiyle meşhur Müslümanlar oldukça Kerbeladaki zulüm bitmeyecektir.

Aynı düşüncede olmadığı Müslümanların öldürülmesi için Gayrimüslimlerden medet uman, ülkesinde darbe yapmak için Amerika’dan yardım alan sözde Müslümanlar olduğu müddetçe Kerbela bitmeyecektir.

VE BİR DE MÜSLÜMANLARIN KATLEDİLDİĞİ COĞRAFYALAR VAR

Ve bir de Müslümanların katledildiği coğrafyalar var. Filistin’den her gün ölüm haberleri geliyor… İsrail her gün bir bahaneyle Müslümanları öldürüyor. Orada da ambargo uyguluyor. En temel ihtiyaçlarından mahrum bu Müslümanlar, yine Kerbela zulmüne uğruyor.  Ama bunun asıl müsebbibi İsrail değildir. Bunun asıl müsebbibi, İsrail’in yanında saf tutan sözde islam devleti ve arap devletleridir. İsrail’in meşru müdafaa hakkı olduğunu söyleyen zalim yöneticilerdir oradaki Müslümanların da katili. Doğu Türkistan’da Müslüman Türkler zulüm altında yaşıyor.  Oruç tutup, namaz kıldıkları için, başörtüsü taktıkları için hapse atılıp, işkenecelere maruz kalıyor. Kızları zorla Çinlilerle evlendiriliyor…. Binlercesi katlediliyor.   Ancak sesi çıkan yok. Herkes Çin ile ticaret derdine düşmüş. Kimsenin umrunda değil Müslümanların, Türklerin gördüğü zulüm… Ama bunun müsebbibi Çin değildir…. Yine Müslümanlardır.Arakan’da, Mynamar da binlerce insan işkence edilerek öldürüldü. Yine aynı durum sözkonusu.

Demin dedik ya, Kerbela’da ağlayanlar vardı, sevinenler vardı. … Sevinenlerin safı çok belli idi. Yezid’in taraftarları. Ancak Ağlayanların tümü Hüseyin’in taraftarı değildir. Ağlamak tek başına yetmez. Mücadele etmek lazım, uzaktan durup, seyredip, sonrasında da ağlamak bizi hakkın tarafı etmez.” Şeklinde konuştu.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler