Erdem: “İslami kardeşliğimizi Hüseyni sevgide pekiştirelim”

Erdem: “İslami kardeşliğimizi Hüseyni sevgide pekiştirelim”

Kars’ta ki Caferi Cemaatinin önderi Işıklı Cami İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1380’inci yılında halen aynı matemi yaşandıklarını söyledi.

KARS HAVADİS

1380 yıl önce yaşanan bu matemin, Müslümanların ortak acısı olduğunu belirten Erdem, İslam ve İslam’ın bütün mezheplerinin Hz. Hüseyin’in kanının bereketiyle ayakta kaldığını ve yayıldığına vurgu yaparak “Yoksa İslam’dan geriye bir şey kalmazdı’ ifadesini kullandı.

“İslami kardeşliğimizi Hüseyni sevgide pekiştirelim” çağrısı yapan Seyyid Ahmet Erdem, “Ehlisünnet kardeşlerimizin de ortak değeri olan Hz. Hüseyin ve Kerbela acılarının matemini tutması gerek. İslam ve İslam’ın bütün mezhepleri Hz. Hüseyin’in kanının bereketiyle ayakta kaldı ve yayıldı. Yoksa İslam’dan geriye bir şey kalmazdı. Hz.Hüseyin (a.s) Aşura Günü Kerbela Çölünde Ceddi’nin Dini İslam’a bidat sokan Emevilere karşı onurlu bir duruş ve haksızlığa karşı şanlı bir direniş sergilemiştir. O İslam’ın ve insanlığın onuru için kıyam etmiştir. O’nun yolu Ceddi Resulullah’ın (s.a.s) yoludur. Hz. Hüseyin (a.s) sadece Şii ve Alevilerin değil bütün Müslümanların hatta insanlığın ortak değeridir. Yüce Peygamberimiz (s.a.s) Ehlibeytini Ümmete emanet etmiştir. Peygamberimize sevgiyi, saygıyı ve vefayı gösterme günlerindeyiz. İslami kardeşliğimizi Hüseyni sevgide pekiştirelim. Muharrem gününü Emeviler gibi bayram günü, kurtuluş günü, aşure tatlısı karnaval günü değil İmam Hüseyin’in (a.s) matem ve yas günü olduğunu haykıralım. Bizi mezhepçilik ve ırkçılık ateşinde yakmaya niyetli olan düşmanlara karşı Resulallah (s.a.s) Efendimizin ciğerparesi İmam Hüseyin’in (a.s) onurlu duruşunu birlikte analım ve Ehlibeytin derdiyle dertlenelim ve İslami kardeşlik derdini anlamaya çalışalım. Aşura gününü Yezit ve Emeviler Kerbela’daki cinayetlerini örtbas etmek için bayram günü ilan etmiş ve bu günü mübarek gün ilan etmişlerdir. Hz. Resulallah’tan(s.a.s) medet umuyorsak O’na dostluğumuzu ve vefamızı göstermek istiyorsak onun mateminde saflarımızı birleştirelim, Emevilerin bayramında değil. Hakeza tarih boyunca Kerbela'yı ve Hz.Hüseyn’in şanlı direnişini unutturmak için Emeviler her türlü iletişim araçlarını kullanmışlardır. Dolayısıyla günümüzde bizlerin Hz. Hüseyin’i tanımaya ve misyonunu öğrenmeğe ihtiyacımız vardır. Resul Allah’ın biz ümmete emanet ettiği Ehlibeyttir” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler