Erdil, “Kars’ta geri kalmış hizmetler Kayyum ile yapılıyor”

Erdil, “Kars’ta geri kalmış hizmetler Kayyum ile yapılıyor”

Erdil, “Gördük ki geçtiğimiz 1,5-2 yıl süre içerisinde yapılan hizmetler çok geri kalmış, daha önce çok büyük işler aksatılmış hizmetler bugün çok iyi bir noktaya taşındı ve önümüzdeki senede daha iyi olacağını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere hava yoluyla Kars’a geldi.

Harakani Havalimanında karşılanan Erdil, daha sonra Kars Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Türker Öksüz’den kentteki çalışmalar hakkında brifing alan Erdil daha sonra Kars Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Şeref Defterini imzaladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2020 tarihinde Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Türker Öksüz’den belediye hizmetleri ile ilgili brifing alan Erdil daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, görevi devraldıktan bugüne kentte belediye çalışmalarının ivme kazanarak arttığını ifade ederek, “Sayın Bakan Yardımcımız bugün sağ olsun Kars’ta bizleriz ziyaret ettiler. Ziyaretin amacı Belediye Başkanlığımızca yürütülen hizmetleri, mevcut durumunu, yapılabilecek bundan sonraki çalışmaları görmek, o konuda bizlere yardım desteklerini ifade etmek. Sağ olsunlar beraber belediyemizce yürütülen gerek altyapı çalışmaları gerek sosyal-kültürel çalışmaları birlikte gözlemledik, kendilerine bir brifing sunduk. Kendileri de bu çerçevede belediyemizin bundan sonraki yapacağı çalışmalarda bizlere her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler, huzurlularımızda kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra önümüzdeki çalışma programında belediyemizin hizmetleri her alanda sürmeye devam edecek. Biliyorsunuz Belediye Başkan vekilliği görevinde devraldığımız 2 Ekim 2020 tarihinde itibaren belediyemizin her alanındaki hizmetlerinde önemli ivmeler kazandırdık, bundan sonra daha hızlı, daha da ivmelendirerek bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Her türlü gayretimiz Kars’ta yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların yerel hizmetlerden arzu edilen şekilde istifade etmelerini sağlamaya yöneliktir. Bunun için elimizden gelen gayret bundan sonra da göstereceğiz.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ise, “Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde bir süre önce malum terör örgütünün yerel yönetimler üzerinde oluşturduğu muzahir yapılar ve iklime ilişkin olarak bir süredir idari olmaktan ziyade Anayasal bir zorunluluk olarak Kayyumluk müessesinde, Anayasamızın öngördüğü Kayyum müessesesini bir kısım il ve ilçelerimizde tesis etmek zorunda kalınıldı. Bu istikamette illerimizde veya ilçelerimizde yerel yönetimlerimizin aksamaması ve daha etkin bir biçimde verimli sürdürülebilmesi için Kayyum idareleri, Belediye Başkan Vekillikleri tesis edildi. Bölgedeki illerdeki ve ilçelerdeki Vali ve Kaymakam arkadaşlarımız bu işlerde görevlendirildi, Daha önce aksayan birçok yerel yönetim hizmetimiz bu önemli iyileşme ivme kazandı. O istikamette bugün biz Kars'tayız. Kars’ta bir dizi ziyaret programı çerçevesinde belediyemizi, belediyemizin hizmetlerini sayın başkan vekilimizden dinlemek ve yapılan çalışmaları birlikte değerlendirme için buradayız. Bir süre önce birlikte Kars Belediyesinin hizmetlerini, altyapı hizmetlerini, kültürel ve sosyal hizmetleri topyekün masay yatırıp, kısa, orta ve uzun vadede yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri birlikte değerlendirdik ve önümüzdeki sürece ilişkin öncelikler tespit edildi ve bu önceliklere ilişki olarak ortak neler yapılabilir? Merkezi idareden ne tür kaynaklar sağlanabilir? Bu istikamette müzakerelerde bulundu. İnşallah önümüzdeki hizmetlerde de sayın Başkanımız ve Valimizin ifade ettiği gibi hizmetlerimizi ivmelendirmek ve kapasitesini artırmak için bir çalışmayı geliştireceğiz. İnşallah şu anda belki yaşanmakta olan bir takım temel hizmetlerin iyileştirilmesi de sağlanacaktır. Bu doğrultuda sizlere de teşekkür ediyoruz, sağ olun eksik olmayın iştirakleriniz için. Sayın Valimize ve Belediye Başkan Vekilimize başarılar diliyorum bu vesileyle. Sabahki yaptığımız değerlendirmede gördük ki geçtiğimiz 1,5-2 yıl süre içerisinde yapılan hizmetler çok geri kalmış, daha önce çok büyük işler aksatılmış hizmetler bugün çok iyi bir noktaya taşındı ve önümüzdeki senede daha iyi olacağını hep birlikte göreceğiz.” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ile Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Belediyesi ziyaretinin ardından ilimizin yeni cazibe merkezi Kars Vadisi, Ebu’l Hasan Harakani Türbesi, Ulu Camii, restore edilerek Kars turizmine kazandırılan Beylerbeyi Sarayı ve Kars Polis Evi ve Türkiye'nin ilk ve tek peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi’nde incelemelerde bulundular.

Daha sonra Kars Gençlik Merkezi ve Kars Belediyesi Bilgi Evi ve Sanat Merkezi'ni ziyaret eden Erdil, çeşitli faaliyetlere katılan ve kütüphanelerden yararlanan öğrencilerle bir araya gelerek hasbıhal etti.

Son olarak Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdil, Rektör Vekili Prof.Dr. Kadir Aslan'dan üniversite ile ilgili bilgi aldı.

erdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(1).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(2).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(3).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(4).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(5).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(6).jpgerdil,-“kars’ta-geri-kalmis-hizmetler-kayyum-ile-yapiliyor”-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler