Ermeniler camide ayin yaptı

Ermeniler camide ayin yaptı

Kars’a gelen bir grup Ermeni, camide ayin yaptı.

Son günlerde Kars’a yoğun bir şekilde gelen Ermeniler, Kümbet Camii’nde ayin yaptı. Keleiçi Mahallesi Kars Kalesi’nin güney eteğinde yer alan Havariler Kilisesi olarak Bagratlı Krallığı döneminde Kral Abbas tarafından MS 932-937 yılları arasında yaptırılan, daha sonra 1064 yılında Müslüman egemenliğine geçen yörede camiye dönüştürülerek cami olarak kullanılan Kümbet Camii’ne gelen Ermeniler, burada ayin yaptı. Ermenilerin ayin yaptığını gören vatandaşlar, ayini cep telefonlarıyla anbean kaydetti.

Son günlerde Kars’a çok fazla Ermeni’nin gelmesi dikkat çekerken, gündüz saatlerinde ellerini kollarını sallayarak Kümbet Camii’ne girerek ayin yapan Ermenilerin rahatlığı ise dikkat çekti.

Olayı eleştiren Ulucami Dernek Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, “1999 yılında Diyanet işleri Başkanlığı'nın emrine tahsis edilen Kümbet camii olarak ibadete açılan ve o günden bu yana içerisin de namaz kılınan ibadethane, bugün kirli oyunların kurbanı oldu.” dedi.

“Provokasyon peşindeler, Kars'tan mesaj verdiler. Bu Durum Harakani Hz. Ulucami'de yatan zatların Şehit edilen ecdadımızın Alperenlerin Arap ve Celal Babanın kemiklerini sızlatmıştır.” İfadesini kullanan Yıldırım’ın açıklaması şöyle: “Cami'de Ermeniler ayin yaptı akıllara durgunluk veren bu hadise Kars'ın merkezin de Kümbet camiinde yaşandı kimden ve nereden bu cesareti alıyorlar. Kimse bizden hoş görüle karşılamamızı beklemesin daha dün Kars Kalesinde Ermeni bayrağını açanlar bugün ibadet hanemizde ayin yapanlar yarın neler yapabileceklerini göstermişlerdir. Üç kuruşluk gelir elde edeceğiz diye daha ne kadar susacağız. Maalesef özelde bu milletin ve umumda ümmetin milli ve manevi değerleri hiçe sayılarak yapılan bu girişimi kınıyorum. Bugün sahip çıkmayacaksak ne zaman sahip çıkacağız. Kümbet ve Ulucami de daha vahim bir durum meydana gelmeden yetkililerin önlem alması ve ayrıca gayrimüslimlerin camilere giriş adabına uygun davranılmasının sağlanması elzemdir. Camide ayin yapılmasına izin verenlere tepki gösteren yıldırım “Camide Ayin Hayaldi, Gerçek Oldu. İşte bir ilk daha. Hayaldi gerçek oldu dedirten bir uygulamayla namaz sonrasında, camii içerisinde ayin düzenlendi. Müslümanlara ait bir ibadethanede İslamiyeti din, Hz. Muhammedi peygamber olarak kabul etmeyen zihinlerin ayin yapmaları Kars’ın getirildiği zihinsel noktanın bir fotoğrafı niteliğini taşıyor” diyerek eleştirdi.

Olayı eleştiren Yıldırım, Bu gününe sahip olamayanların yarınına sahip olamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler