“Ermenistan’ın Azerbaycan’a düzenlediği saldırıları kınıyoruz”

“Ermenistan’ın Azerbaycan’a düzenlediği saldırıları kınıyoruz”

Kars Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Nihat Çelebi, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına sinsi ve kalleş saldırısını şiddetle kınadı.

KARS HAKİMİYET

Kars Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Nihat Çelebi, yaptığı açıklamada, “Daha önceleri de olduğu gibi, 12 Temmuz tarihinden itibaren Ermenistan silahlı kuvvetleri, Azerbaycan’ın sınır hatlarında özellikle de Tovuz ilinde provokasyon gerçekleştirmiştir. Tovuz bölgesinin köylerinde yaşayan sivilleri ve Azerbaycan ordusunun mevkilerini hedef almıştır. Bu provokasyon süresinde başta Tümgeneral Polat Haşimov olmak üzere 12 askeri personel ve 1 sivil kardeşimiz şehit olmuştur” dedi.

“Hatırlatmak istiyorum ki Tovuz bölgesi Türkiye Cumhuriyeti için ekonomik ve stratejik öneme sahiptir” diyen Başkan Çelebi, şöyle konuştu: “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, ülkemizin kullandığı ve Avrupa’ya gönderilen doğalgaz petrol boru hatları bu bölgeden geçmektedir. Azerbaycan’ın tarihi toprakları Dağlık Karabağ bölgesini 30 yıla yakın süreçte işgal altında bulunduran ve daha önceleri de acımasız saldırılar düzenleyen Ermenistan 2017 yılında da Fuzuli ilinde sivillere yönelik düzenlediği hain saldırı sırasında 2 yaşındaki Zehra bebeğe kurşun yağdırarak şehit etmiştir. BMT’nin, Ermenistan’ın provokasyon amaçlı saldırılarına karşı 1993 senesinde kabul ettikleri 822, 853, 874, 884 beyannameleri Ermenistan tarafından hiçe sayılmış ve dünya bu haksızlığa karşı susmuştur. Ermenistan’ın Dağlık Karabağı işgal altında tutması ve Azerbaycan’ın Ermenistan ile sınır olan diğer bölgelerine özellikle sivillere karşı saldırıları devam ettikçe, başta Azerbaycan olmak üzere bölge halklarının geleceği, istikrarı tehdit altındadır. Uluslar arası hukuk kararlarını çiğneyen ve ateşkes ortamını bozan bu çirkin adımı şiddetle kınıyor ve dünya birliğini bu duruma artık daha fazla sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Ayrıca Ermenistan’ın Gümrü kentinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını yerlere ve çöp kovalarına yapıştırarak yapılan hakareti kınıyoruz. Son sözlerimi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi akıllara ve yüreklere kazınan değerli cümlesi “Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir” ve Azerbaycan umumi milli lider Haydar Aliyev’in Azerbaycan ile aynı kandan olduğumuzu belirten “Biz bir millet, iki devletiz” veciz sözüyle bitirmek istiyorum. Ne mutlu Türküm diyene.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler