Erzurum Valisinden açıklama bekleniyor

Erzurum Valisinden açıklama bekleniyor

Erzurum Valisi Okay Memiş’in yaptığı açıklama günlerdir konuşuluyor.

Vali Memiş 22 Mayıs’ta Erzurum’da pandemi salgını ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı haberleştiren Demirören Haber Ajansı (DHA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA) abonelerine aynı konuşmayı farklı ifadelerle servis etti.

DHA’nın servis ettiği haberde; “Kentte dün itibariyle corona virüsü vaka sayısının 54 olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Dün itibariyle toplam vaka sayımız 54´tü. Ancak Horasan ilçemize bağlı Kırkgözeler Mahallesi’nden komşu köy olan Kars’a gelin gitmiş bir hemşehrimiz, köyünde Covid-19 vakası var diye, kimseye haber vermeden baba evine geliyor. Bunun üzerine bugün 9 yeni pozitif vaka çıktı. Kendisinde de vaka belirtileri var. O köyü karantina altına aldık” bilgiler yer aldı.

Ancak İHA’da aynı haber şu şekilde servis edildi; “Vali Memiş yaptığı açıklamada, “Yeni bir sürece giriliyor. Burada dikkat etmemiz gerekenler var. Önceden evde kalın diyorduk, ama şu an dışarı çıkanlara iki kurala uymalarını söylüyoruz. Maske takın ve sosyal mesafe kuralına uyun. Erzurum’da günlük 300 test yapıyoruz ya 1-2, ya da hiç çıkmıyor. Dün itibariyle toplam pozitif vaka sayımız 54’tü. Ama bugün Horasan’a bağlı bir köyümüzden Kars’a gelin gitmiş bir hemşehrimiz yaşadığı yerde Covid-19 vakası var diye Horasan’a geliyor. 9 kişiye bulaştırıyor, kendisiyle birlikte pozitif vakaları kontrol altına aldık. Kırkgözeler köyünde karantina uyguluyoruz. Covid-19 ilacı bulunamadı ama salgını yönetmenin ilacı bulundu. İki ilacı var, maske takmak ve sosyal mesafe kurallarına uymak”

Aynı haberi haber ajansları farklı servis etmesi ulusalda ve yerelde gündemi meşgul ederken, Erzurum Valisi Okay Memiş ise sessizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler