Faizsiz Evlilik Kredisinde Detaylar Netleşti

Faizsiz Evlilik Kredisinde Detaylar Netleşti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasını öngören yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile yeni evlenecek genç çiftlere 150 bin lira, 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek gençlere maddi destek sağlanması amacıyla başlatılacak pilot uygulama, deprem bölgesinden başlayacak.

Volkan GÜNGÖR

Meclis Genel Kurulu'nda daha önce kabul edilen kanuna göre, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi öngörülüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak, bakan yardımcıları ise ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek.

Aile ve Gençlik Fonu'nun yönetim kurulu, fonun kaynak aktarımı yapılacak projelerini belirleme yetkisine sahip olacak. Sekretarya hizmetleri ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yasa, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine destek sağlanması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasını ve fonun yönetimi ile faaliyetlerine ilişkin esasları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler