Fidan dikme seferberliği OSB’de devam etti

Fidan dikme seferberliği OSB’de devam etti

Kars Valiliği öncülüğünde başlatılan fidan dikme seferberliği, ilgili kurumların katılımlarıyla il genelinde devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Seferberlik kapsamında Kars Organize Sanayi Bölgesinde açılan alanda 400 huş ve 100 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Oluşturulan alanda Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mkz.Piy.Tug.Kom. Özgür Nuhut, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve OSB Kooperatif Başkanı Namık Akça, daire müdürleri ile birlikte fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidanları dikenlerin isimleri ise levhalara yazılarak ağaçlara asıldı.

Fidanların dikilmesi ve can suyu verilmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, daha önce 2 hektarlık alanda yapılan ağaçlandırmanın ardından bugün de 1 hektarlık alana 500 adet fidan diktiklerini söyledi. Kars’ın birçok yerini yeşil alan haline getirmeyi hedeflediklerini de söyleyen Vali Öksüz: “Daha önce de dediğimiz gibi amacımız daha yeşil bir Kars olsun istiyoruz. Şehir merkezinde de ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Yeşil alan ve ağaçlandırma her açından önemlidir. Özellikle organize sanayi bölgesinin yeşil alan olması çok önemlidir. Hem erozyon kontrolü başta olmak üzere, heyelan gibi doğa olaylarına karşıda ağaçlandırma doğal bir tedbir olarak çok önemlidir. Her kurumun ağaçlandırmaya karşı duyarlılık göstermesi gerek. Fidan dikimini teşvik edecek programlar yapması lazım.” Dedi.

fidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(11).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(14).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(7).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(8).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(10).jpg

fidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(2).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(3).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(5).jpgfidan-dikme-seferberligi-osb’de-devam-etti-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler