"Gaffar Okkan’ı şehadetinin 18’nci yılında rahmetle anıyoruz"

"Gaffar Okkan’ı şehadetinin 18’nci yılında rahmetle anıyoruz"

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Diyarbakır’da 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit olan Kars eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Cem DAŞDELEN

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın gönüllerde yaşadığını belirten Daşdelen, “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı şehadetinin 18. yıl dönümde rahmetle anıyoruz. 1993-1997 yılları arasında Kars’ta görev yapan Okkan’ı Kars halkı şükranla yad ediyor” dedi.

Gaffar Okkan’ın Kars’ta görev yaptığı yıllarda birçok yeniliğe imza attığını ve başarılı çalışmaları olduğunu ifade eden Daşdelen, “Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı. Kadın polisler Diyarbakır’da ilk kez onun emriyle sokağa çıktılar. Okkan’ın memlekete sayısız hizmetleri olmuştur. Şehadetinin 18. yıldönümünde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş’u rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler