Gazeteci Salih Şahin’den “KARSDAŞ” kampanyası

Gazeteci Salih Şahin’den “KARSDAŞ” kampanyası

Şahin, etnik ayrımcılığın bölge kalkınmasına engel oluşturduğunu belirtti

Tacettin DURMUŞ

Gazeteci Salih Şahin başta Kars olmak üzere Ardahan ve Iğdır’da etnik ayrımcılığın bölgeyi geriye götürdüğünü belirterek, birleştiriciliği ve kalkınmayı sağlamak için “KARSDAŞ” kampanyası başlattı.

Kars’ta gazeteciliğe yıllarını veren ve bu hususta duayen olarak bilinen müzisyen, araştırmacı-yazar Salih Şahin, Kars’ta her geçen yıl nüfusun azaldığını belirterek, “Bu yörede kalkınamamanın huzursuzluğun, siyasi tutarsızlığın en büyük nedeni etnik ayrımcılıktır. Atamalarda, kültürel etkinliklerde, sosyal yaşamda, siyasetçi belirlemede, parti ve seçimlerde ve ticarette bu olumsuzluk giderek artıyor. Bu durum kavgalara, sürtüşmelere, çekememezliğe, göçe neden olmaktadır. Bunun önüne geçmek için Erzurum’da ‘DADAŞ’ dedikleri gibi biz de ‘KARSDAŞ’ diye birbirimizi ve Kars’ı sevmeliyiz” dedi.

NEDEN GEREK DUYULDU

Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği Başkanı olan Salih Şahin, KARSDAŞ’a neden gerek duyulduğunu da şöyle belirtti, “Erzurum’da ‘DADAŞ’ diye güzel bir örnek var. Asıl anlamı “Kardaş” olan bu kelime ile ayrımcılığı kaldırıp birbirlerini seviyor, koruyorlar. Bizde ise savaş döneminde KGB ajanları aramıza Kürt, Terekeme, Yerli, Azeri ve Alevi ayırımını yaptırarak halkı birbirine düşürdü, kolay yönetti. Bu hastalık zamanımızda artarak ilerliyor. Siyasi partiler, Kars için Ankara’da etnik yapısına göre aday koyup seçimi almayı amaçlıyor ve halkı parçalıyor. Seçimi kazanan kişi de zümreciliği derinleştiriyor, seçmenine yaranıyor. Bu vesile ile eski yıllarda Türkiye’de ilk 8. sırada yer alan Kars, her yıl küçülerek son sıralara düştü. Acilen bu ayrımı kaldırmalıyız.”

KARSDAŞ’IN ANLAMI

Gazeteci-yazar ve müzisyen Salih Şahin, KARSDAŞ’ın anlamının da birleştirici olduğunu hatırlatarak, “Kardaş anlamı güzel bir anlamdır. Bizde Kars kardeşliği anlamında ‘KARSDAŞ’ demeliyiz. Gönül arzu eder ki, siyasetçilerimiz, hemşerilerimiz Yerli, Terekeme, Kürt, Azeri ve Alevi’yim değil “KARSDAŞ’ım desin. Anamız Kars, biz de KARSDAŞ olalım. Seçilen kişiler de Kars’a hizmet eder” diye sözlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler