Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in 10 Kasım mesajı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in 10 Kasım mesajı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.
Daşdelen, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorunda olduğumuza dikkat çekti.
Mesajında ülkeyi işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletin, Atatürk'ün önderliğinde kazandığı zaferlerle, dünyadaki pek çok bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olduğuna işaret eden Daşdelen, “Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte, milli iradenin hakimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasını ülkemiz için hedef gösteren Atatürk, milletimizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır” ifadesini kullandı.
Daşdelen, mesajında ayrıca şunları kaydetti: “Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Geleceğimiz olan gençler, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatacaktır. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün bu yıl dönümünde, O’nun mücadele heyecanını yaşamanın, fikirlerini çok daha iyi anlamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bıkmadan, usanmadan O’nu yaşayarak daha iyi içimizde hissetmeliyiz. Vefatının yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadımızı şükranla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler