Gökhan Altun: “Öğretmenlik mesleğinin hammadesi insandır”

Gökhan Altun: “Öğretmenlik mesleğinin hammadesi insandır”

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreninde yaptığı konuşmada meslektaşlarına seslenerek, iyi eğitilen bir öğrencinin öğretmenin en değerli eseri olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin hammadesinin insan olduğunu söyledi

Tacettin DURMUŞ

Halk Eğitim Merkezi ASO Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende öğretmenlere seslenen Altun, öğretmenlik mesleğinin, insanlık tarihinin en önemli ve en anlamlı mesleği olduğuna dikkat çekerek, her mesleğin insanlık tarihinin gelişmesi, insanların daha huzurlu ve daha müreffeh bir hayat yaşaması için önem arz ettiğini ifade etti.

Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliğin ise uğraşı alanının insan olduğuna vurgu yapan Müdür Altun, öğretmenlik mesleğinin ilk insanlar ile birlikte var olan ve yeryüzünde son insan var olana kadar devam edecek bir meslek olduğunu söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin hammadesinin insan ürettiği ürünün de insan olduğun da altını çizen Altun, insanı merkeze alan, insanı eğiten, insanı öğreten bir mesleğin, elbette her kesin sahip olacağı kolay bir meslek olamayacağına dikkat çekti.

Konuşmasında hem ham maddesi insan hem de ürünü insan olan biri mesleği icra etmenin çok kıymetli ve aynı zamanda büyük sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu da söyleyen Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun: “Anne ve babaları tarafından hiçbir şekilde, hiçbir varlıkla değişilmeyen ve hiçbir şekilde kıymet biçilmeyen biricik evlatları bizlere teslim ettiği günden itibaren o evlatlar bizim için birer emanettir. Aldığımız bu emanet aynı zamanda insanlık adına bize teslim edilen bir emanettir. Bu şuurla hareket etmek bizin en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun gereğini ne iyi şekilde yerine getirmek için bütün gücümüzle çalışmak zorundayız. Bizlere emanet edilen gençlerimizi yetiştirirken onların yaratılış kodlarına dokunmadan, genetiklerini değiştirmeden çağımızın bilgi ve teknolojisiyle donatıp onları vatanımıza, milletimize birer hayırlı ve yararlı birey olarak yetiştirmek en büyük görevimizdir. Yine bizler bu sorumluluğumuzu ifa ederken hiçbir öğrencimizin şekline, rengine, dinine ve diline bakmadan sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız.

Her ne kadar öğretmenlik bir meslek olarak bilinir ve o şekilde tanımlansa da öğretmenlik bir meslekten öteye bir sanattır. Bütün sanatçılar eserlerinin dış görünüşüyle uğraşır onların daha güzel ve daha estetik olması için bütün yeteneklerinin sergileyerek eserlerinin görselliğine önem verirler. Biz öğretmenler ise eserimizin dış görünüşüyle asla uğraşmayız. Eserlerimizin yani öğrencilerimizin ruhuna, zihnine uzanır ve onların iç dünyasına dokunuz. Böylece onlara geleceğin ufkunu açarak yöntemleri öğretir ve onların o yolda yürümesine destek oluruz. Belirlenecek yol vatana , millete, insanlığa hayırlı hizmet verecek yol olmalıdır. Şurası asla unutulmamalıdır ki; her şeye kıymet biçilir her şeyin değeri vardır; ancak öğretmenin eserine kıymet biçilemez. Hiçbir eser sahibi eseriyle iletişim kanallarını öğretmenler kadar kullanmaz. Sadece öğretmenler eserleriyle iletişim kurarlar. Sadece bizler eserimiz olan öğrencilerimizle konuşur, onları yönlendirir ve onlarla hem hal oluruz.”şeklinde ifadeler kullandı.

gokhan-altun-“ogretmenlik-mesleginin-hammadesi-insandir”-(1).jpggokhan-altun-“ogretmenlik-mesleginin-hammadesi-insandir”-(2).jpggokhan-altun-“ogretmenlik-mesleginin-hammadesi-insandir”-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler