Güven, "Türkiye Partisi’ olmak zorundayız”

Güven, "Türkiye Partisi’ olmak zorundayız”

23. dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, “AK Parti olarak, Türkiye'nin geleceği için yeniden bölgedeki vatandaşlara yönelerek,"Türkiye Partisi" olmak zorundayız.” dedi.

Tacettin DURMUŞ

İki gün önce, Mardin'den Sakarya'ya çalışmak için giden vatandaşlara uygulanan şiddetin kabul edilemez olduğunu söyleyen Güven, hem dinimiz adına, hem insanlık adına, hem de vatandaşlık adına bu ırkçı saldırının sebebinin, hiç şüphesiz ülkeyi bölmek isteyen emperyalizm ve onun emrinde hareket eden PKK olduğunu ileri sürdü.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşları siyaseten biraz boş bırakmış olduklarını da belirten Güven bu boşluğu PKK’nın doldurmaya çalıştığına dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğunun yerine kurulan bir devlet olduğunu kaleme aldığı sosyal medya hesabına hatırlatan Mahmut Esat Güven; “Anadolu'daki Müslüman milliyetler ise bu devletin asli unsurlarıdır. Kürtlerden, emperyalizm ve PKK'nın etkisi altında kalan azınlık bir kesim hariç,, diğer Kürtler ve milliyetler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türk kimliği ile hiçbir sıkıntıları yoktur.

Bölgedeki en son gelişmelerden de görüleceği üzere emperyalizm ve siyonizm, Türkiye dahil İslam coğrafyasını bölüp, parçalamanın peşindeler. Adeta her petrol kuyusu başında bir aşiret devleti kurmak niyetindeler.

Bu hain planlarının ilk evresini, kendi kurdurdukları örgütlerce tamamlamak istiyorlar. Ülkemizde de emperyalizmin kurdurduğu birçok parti ve örgütler var. Bu örgütlerin başında FETÖ ve PKK gelmektedir. Türkiye'nin güney sınırlarında ABD, gelecekteki menfaatlerine uygun olarak, kendine bağımlı bir Kürt devleti oluşturmak istiyor. Bunun içinde PKK'yı taşeron bir örgüt olarak kullanıyor. PKK ve emperyalistlerle çıkarı kesişen herkes, Kürt vatandaşlarımız üzerinden siyaset yapıyorlar. Kürt milliyetçiliğini körüklüyorlar. Kürtlerin büyük bir kısmı vatanına ve milletine bağlıdır. Çünkü onlar gavurun, müslümanı parçalamak istediğinin farkındalar. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Niçin Müslüman kardeşlerine karşı Yahudi'nin, Hıristiyan’ın yanında yer alsınlar?

Türkiye'de'5 milyondan fazla Türk-Kürt evliliği var. Her aileyi en az 5 ile çarparsak, 25 milyon Türk- Kürt ortak ailesinden oluşan vatandaşımız bulunmaktadır. Ticari ortaklıklarımız var. Ürettiğimiz ürünleri doğu- batı demeden, Türkiye piyasasına birlikte sürüyoruz.

Geleneklerimiz, mizahımız, türkülerimiz, duygularımız aynı temelde gelişmiştir. Doğudaki bir deprem tüm milletimizi üzdüğü gibi, Milli Takımımızın yabancılara karşı aldığı bir maçta millet olarak Kürt- Türk, hepimizi gururlandırmış oluyor. Ayrıca Kürtler büyük şehirlerimizde ve batı illerimizde önemli bir nüfusa sahiptirler. Bu illerimizde ticaretlerini yapabilmekte, çalışmakta ve doğudan gelerek her Türk vatandaşı gibi üniversite eğitimlerini yapabilmektedirler.

İki gün önce, Mardin'den Sakarya'ya çalışmak için gelen vatandaşlara uygulanan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Hem dinimiz adına, hem insanlık adına, hem de vatandaşlık adına.

Bu ırkçı saldırının sebebi, hiç şüphesiz ülkeyi bölmek isteyen emperyalizm ve onun emrinde hareket eden PKK'dır. PKK'nın doğuda askerlerimizi ve diğer güvenlik güçlerimizi şehit etmesi, vatandaş üzerinde aşırı tepkiler yaratmaktadır. Aşırı tepkiler cahillikle birleştiği zamanda böyle hiçbirimizin istemediği, hepimizi üzen olaylar meydana gelebilmektedir. Doğu ve güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerimizi, siyaseten biraz boş bırakmış olduk. Bu boşluğu PKK doldurmaya çalışıyor. Ak Parti olarak, Türkiye'nin geleceği için yeniden bölgedeki vatandaşlara yönelerek,"TÜRKİYE PARTİSİ" olmak zorundayız.”şeklinde ifadeler kulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler