Güven, “Türkiye’de iktidarlar, bazı iç ve dış dinamiklerin rızası ile mümkündür”

Güven, “Türkiye’de iktidarlar, bazı iç ve dış dinamiklerin rızası ile mümkündür”

AK Parti 23’üncü dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Ülkemizde şimdiye kadar olan uygulamalarda olduğu gibi partilerin iktidar olabilmesi veya iktidarını sürdürebilmesinin bazı iç ve dış dinamiklerin rızası ile mümkün olduğunu söyledi.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Gazetemize yaptığı açıklamada, Refah-Yol hükümeti zamanında Erbakan Hoca'nın faizci sermayeye karşı savaş açtığın hatırlatan Güven, Ülkemizin yüzünü İslam ülkelerine çevirmesi ve tüm ısrarlara rağmen, ülkeyi sömürenlerle yakın durmaması neticesinde, 28 Şubat darbesiyle Erbakan’ın iktidardan uzaklaştırılmış olduğuna dikkat çekti.

AK Parti'nin 2002’de iktidar olmasıyla yeniden iç ve dış sömürü çevrelerinin telaşlandığına dikkat çeken Güven: “Bazı muhalif çevreler, o dönemde ABD ile dost ilişkiler içerisindeydiniz gibi eleştirilerde bulunuyorlar. O dönem hemen herkes, AK Parti'ye Fazilet Partisi’nin devamı, bundan dolayı da kendisine hükümet kurma görevi verilmeyeceği ve kısa zamanda partinin kapatılacağı gözüyle bakıyordu. Milletimizden yüksek bir oy alan AK Parti’nin, iktidarını devam ettirebilmesi için ilk dönemlerde iç ve dış egemen güçlerle iyi geçinmeye çalışması gayet doğaldır. Buna rağmen parti hakkında 2008 yılında kapatılma davası açılmıştır. 1 Mart tezkeresinin reddi, ekonomik büyüme, Türkiye'nin dış politikada ülkenin çıkarlarına göre çok yönlü davranması, ABD, AB, İsrail ve işbirlikçilerini rahatsız ediyordu.  Kapatma davası açılarak Ak Partiye bir nevi parmak sallanmış olunuyordu. Yapılan hizmetlere, demokratikleşmeye bakılmıyor, tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye bir terane, yapılanları milletten gizlemeye çalışıyorlardı.”dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN GELENLER FETÖ'YE KARŞI OLDUKÇA DUYARLIYDILAR

Açıklamasında Milli Görüş çizgisinden gelenlerin, FETÖ'ye karşı oldukça duyarlı olduklarını da açıklamasında belirten AK Pati 23’üncü dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven; “Rahmetli Erbakan Hoca'nın öngörüsü sayesinde, Milli Görüş çizgisinden gelen arkadaşlar, FETÖ'ye karşı oldukça duyarlıydılar. (Tayyip Erdoğan dahil) FETÖ'den partide olanların da sesleri çıkmıyordu. Ne zamanki 27 Nisan 2007 tarihinde dönemin komutanları e- muhtırada bulundular, muhalefetle birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi için 367 meselesini gündeme getirdiler, o zaman Ak Parti'de toplumsal ittifaklarını genişletmek zorunda kaldı. Bunlar içinde Fethullahçılar da dahildi. Tabi o zaman herkes gibi Fethullahçıların ABD'nin bir taşeron terör örgütü olduğu bilinmiyordu. AK Parti’den önce, devlet içinde 50 yıldır yuvalanan bu örgütü, AK Parti’nin kısa dönemde keşfetmesi düşünülemezdi.
ABD, AB, İsrail, sermaye sınıfı, Ak Partinin ve özellikle de Tayyip Erdoğan'ın iktidarını yıkmak istiyorlardı. Bunun için MİT Başkanı üzerinden, 17 Aralık kumpası üzerinden darbe girişiminde bulundular, ancak başaramadılar. Bunun üzerine FETÖ'nün asker ve sivil kanadını harekete geçirip, 15 Temmuz akşamında kanlı bir şekilde, yeniden darbe girişimine teşebbüs ettiler, Ondada Tayyip Erdoğan öncülüğünde sokaklara dökülen halk, darbeye müsaade etmedi. Tüm bu olanlardan sonra iç ve dış sömürücüler, Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçtiler mi? Kocaman bir HAYIR..!

S-400 füzelerinin Rusya'dan alınması, Doğu Akdeniz'de petrol arama çalışmalarında bulunmamız, ABD ve AB'yi iyice kızdırmış durumda. Yaptırım kararları alıp, Türkiye’yi sıkıştırmak, Tayyip Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak istiyorlar. Bunun için yeniden kan dökmekten kaçınmazlar. Milletimizin, Cumhurbaşkanının ve devletinin yanında birlik ve beraberlik içinde durması, ABD, AB emperyalizmine ve FETÖ faşizmine karşı en güçlü bir silahtır.” Şeklinde ifadeler kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler