Halit Özer: “Başka bir ilde örneği bulunmayan uygulama"

Halit Özer: “Başka bir ilde örneği bulunmayan uygulama"

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Kars’ta Pazar günleri ekmek fırınları kapalı. Nerdeyse başka bir il de örneği bulunmayan bu uygulama Kars’ta yaşayan ve Kars’a gelen çok sayıda insanı üzmektedir” dedi.

Ercüment DAŞDELEN

Özer, yaptığı açıklamada, “Kars’ta Pazar günleri ekmek yok. Kars ve genelinde gerçekleşen bu uygulama uzun zamandır devam etmekte” diyerek “Genel itibariyle Pazar günleri 10 yıllardır ki şöyle bilinmekte; Ailenin bir arada olduğu, ya da hafta da bir ailece kahvaltının yapıldığı, ya da Restoran ve kafe işletmelerinin Pazar günleri yoğun olduğu, misafirlerin ağırlandığı, il dışından çok sayıda konukların otellere geldiği bir gündür. Bu gün de de insanlarımızın taze ve sıcak ekmek bulmaması belki de hatalı bir uygulamadır. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekirken; fırınların tamamen kapalı olması işletmeleri ve sivil halkı hayal kırıklığına uğratmakta” diye konuştu.

Pazar günleri bazı ilçelerde bırakın taze ekmek bulmayı neredeyse ekmek olmadığına dikkat çeken Özer, açıklamasında şunları kaydetti: “21. yüz yılda böylesi bir uygulama tüm herkes tarafından olumsuzlukla karşılanmakta. Pazar günleri temel ihtiyaç olan önemli bir tüketim ekmek Pazar günleri Kars’ta yok. Özelikle turizm kenti olan şehrimizde bu uygulamanın yerli ve yabancı turistlerin bile olumsuz dikkatini çekerek bir takım cevapsız şikayetler doğurmakta. Bu hususun ilgili yetkililer tarafından çözüme kavuşturulması arzusundayız. Elbet de ki emekçi fırın çalışanlarımızın da izin ve istirahat hakları iş verenler tarafından dengeli bir şekilde çözülerek yapılması gerekmekte. Pazar günü kapalı olmanın inisiyatif ve yetkisi tamamen iş verene bağlı olarak uygulamanın hayata geçmesi gerekir. Kars Belediyesi halk ekmek ile ortak biçimde de bu süreç düzeltilebilir. Örneğin halk ekmeği Cumartesi günü izin yapması, esnaf fırınının çalışması. Pazar günü ise halk ekmeğin aktif hale gelmesi esnaf fırınının izin yapması ile birlikte bu mağduriyet büyük ölçekte düzeltilebilir. Sürecin dikkate alınarak çözüme kavuşturulması gerektiği durumda halk ile anket çalışması bile yapılabileceğini hatırlatmak isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler