Halk Ozanı Aşık Murat Çobanoğlu, KAÜ’de anıldı

Halk Ozanı Aşık Murat Çobanoğlu, KAÜ’de anıldı

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından "Ölümünün 14. Yılında Aşık Murat Çobanoğlu" konulu panel gerçekleşti.

Ercüment DAŞDELEN

Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gencer Elkılıç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran, KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Karslı Aşıklar, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Panelde, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Türkmen, “Aşık Murat Çobanoğlu ile ilgili Hatıralar”, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, “Gelenek ve Değişim Bağlamında Aşık Murat Çobanoğlu ve 20. Yüzyıl Aşık Geleneğindeki Yeri” konulu sunumlarını yaptı. 

Sunum ve bilgilendirmenin ardından, konuşmacılara belge takdim edildi. 

Programda, Aşıklar Günay Yıldız, Bahattin Yıldızoğlu, Ilgar Çiftçioğlu ve Gültekin Bulutoğlu tarafından Murat Çobanoğlu’nun çeşitli türküler seslendirildi. 

halk-ozani-asik-murat-cobanoglu,-kau’de-anildi-(1).jpghalk-ozani-asik-murat-cobanoglu,-kau’de-anildi-(3).jpghalk-ozani-asik-murat-cobanoglu,-kau’de-anildi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler