Hamamlarda pandemi mesaisi hız kesmiyor

Hamamlarda pandemi mesaisi hız kesmiyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemi sürecinin yeni normal döneme girmesiyle Kars’ta restorasyonu devam eden hamamlarda çalışmalar aralıksız sürüyor.

KARS HAKİMİYET

Kars Kalesi altında, Taş Köprü yanında bulunan ve “Tarihi Dokunun Korunması” projesi kapsamında Mazlumağa ve Muradiye Hamanı'nın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kars Valiliği öncülüğünde Kültür Turizm ve Altyapı Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı (KARTAB) koordinesinde çalışmaları devam eden Mazlumağa ve Muradiye Hamamı, tamamlandığında turizme kazandırılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında çalışmalarına ara vermeden çalışan Mazlumağa ve Muradiye Hamamı restorasyon işçileri, sosyal izolasyon kuralları çerçevesinde yoğun mesai harcıyor.

İş güvenliği için alınması gereken önlemleri alarak çalışmalarını sürdüren işçiler, salgına karşı sürekli dezenfektan ve maske kullanıyor. Sosyal mesafe kuralına da riayet ederek çalışmayı sürdüren işçiler, çalışma ortamında fazla bir araya gelmemeye de özen gösteriyor.

2020 yılında 3. etap çalışmasına başlanıla Mazlumağa Hamanı’nın restorasyon işi 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor. Yüzde 25 fiziki gerçekleşme yapılan restorasyon işinin 3. etap proje tutarı 2.715.845.00 TL.

2020 yılında 3. etap çalışmasına başlanıla Muradiye Hamanı’nın restorasyon işi 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor. Yüzde 10 fiziki gerçekleşme yapılan restorasyon işinin 3. etap proje tutarı 1.863.000.00 TL.

hamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(3).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(4).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(5).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(6).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(7).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(8).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(2).jpghamamlarda-pandemi-mesaisi-hiz-kesmiyor-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler