HDP Grup Başkan Vekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: “Biz barış istiyoruz. Barış gelsin gerekirse HDP’ye hiç ihtiyaç kalmasın"

HDP Grup Başkan Vekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen: “Biz barış istiyoruz. Barış gelsin gerekirse HDP’ye hiç ihtiyaç kalmasın"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Biz barış istiyoruz. Barış gelsin gerekirse HDP’ye hiç ihtiyaç kalmasın.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle memleketi Kars’ta basın toplantısı düzenledi.

HDP Kars İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına HDP Grup Başkan Vekili Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Kars İl Eşbaşkanı Ekrem Savcı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anli ve çok sayıda partililer katıldı.

Ortadoğu’ya baktığımızda savaşların devam ettiğini söyleyen Bilgen, “Barışla ilgili yayınlanan kutlama mesajlarında şöyle bir benzetme yapılır, denir ki; hiç tadına bakmadığınız bir yemeği tarif etmek gibi bir şey bu. Bu coğrafya bu topraklar ne yazık ki uzun bir süreden beri barıştan mahrum, barış içerisinde yaşama imkanından mahrum. Burada tabi önemli olan bu toraklarda, bu coğrafyada neden barış yok? Bu sorunun cevabını doğru vermek. Yoksa sorduğunuzda kimse barış kötü bir şeydir demiyor, kimse barışa karşı değil, kimse savaşlardan yana değil ama gerçek bu değil, Ortadoğu’ya baktığımızda savaşlar devam ediyor, zulüm, kan, gözyaşı devam ediyor. O zaman barıştan ne anladığımız konusunda bir ortaklaşmaya gitmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bilgen, barışın sadece sessizlik, sükûnet, kan akmaması olmadığını, birisi öbürünü korkutur, susturur, bastırır yine orada barışın olmadığını, özgürlüğün olmadığını ve buna -barış denmeyeceğini, sadece bir baskı olduğunu ve bu baskıyla sağlanmış geçici istikrar olduğunu söyledi.

Bu ülkede 4-5 sene önce barışı savunmanın kolay olduğunu belirten Bilgen, “Devlette o dönem en azından barıştan söz ediyordu, çözümden bahsediyordu. O zaman gazetelere baktığınızda aydınlar, akademisyenler bölgelerde toplantılar yapıyorlardı, buraya da biliyorsunuz geldiler. Çeşitli köprüler kuruluyordu, Doğu ile Batı arasında insanlar tanışsın diyalog olsun ve o bugün çözümden bahsetmek, çözümden söz etmek adeta bir ilgi iltifat meselesiydi. Önemli olan barışı zor zamanda savunmaktır.” dedi.

Barış istediklerini ve barıştan dolayı siyasi bir rant elde etmek istemediklerini ifade eden Bilgen, “Biz savaşın siyasi istismarını yapan taraf değiliz. Tam tersine barış gelsin gerekirse HDP’ye hiç ihtiyaç kalmasın, barış gelsin bütün partiler barışı savunsun gerekirse biz barıştan kaynaklanarak oy almayalım ama yeter ki bu ülkede kan ve gözyaşı dursun. Onun için biz zor zamanda barışı savunuyoruz ve zor zamanda barışı savunmanın da bedelinin ağır olduğunu biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bilgen, bu 1 Eylül’ün gelecek 1 Eylül’de daha umut var şeyler konuşmak, daha güzel şey konuşmak için vesile olması temennisinde bulunarak, “Hepimiz hem yürüttüğümüz siyasi mücadele ile hem toplumsal hayatta ki çabalarımızla gerçekten barış içerisinde yaşayacağımız bir coğrafyayı birlikte inşa ederiz. Ben hepinizin 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum.” dedi.

hdp-grup-baskan-vekili-kars-milletvekili-ayhan-bilgen-baris-istiyoruz-(1).jpghdp-grup-baskan-vekili-kars-milletvekili-ayhan-bilgen-baris-istiyoruz-(2).jpghdp-grup-baskan-vekili-kars-milletvekili-ayhan-bilgen-baris-istiyoruz-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler