Helikopter kazasında Karslı asker şehit oldu

Helikopter kazasında Karslı asker şehit oldu

Bitlis'te helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit olurken, 2 asker ise yaralandı. Şehitlerimiz arasında Karslı bir Albay da olduğu öğrenildi.

Volkan KARABAĞ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker ise ağır yaralandı. 

Çekme köyü yakınlarına düşen helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu düştüğü tespit edilirken, bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmaları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 11 şehit, 2 askerin ise yaralandığı açıklandı. 

Kimlikleri tespit edilen şehitlerimiz arasında aslen Kars Dikme Köyü nüfusuna kayıtlı İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in de olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 20 yıldır Ankara'da ikamet eden şehit Aydıner'in acı haberi ailesine ualştırıldı. Ankara'daki baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatılırken, şehit Albay Aydınyer'in naaşı yarın Ankara'da düzenlenecek cenaze namazının ardından defnedilecek.  

Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz ise bir mesaj yayınlayarak, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetlerimize ait Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar dilerim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler