İçişleri Bakanlığının kampanyasına Kars’tan destek!

İçişleri Bakanlığının kampanyasına Kars’tan destek!

İçişleri Bakanlığı tarafından 9-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kampanya ile emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla Bakan Süleyman Soylu’nun da destek verdiği ‘Kemerin Ses Getirsin’ uygulaması Kars’ta da hayata geçirildi.

KARS HAKİMİYET

Faikbey Caddesinde ve Kars Kavşağında yapılan uygulamada bilgilendirme ve denetim yapan ekipler, sürücülere ve trafikte yolcu olarak bulunanlara ‘Kemerin Ses Getirsin' kampanyasını anlattılar.

Kars Valisi Türker Öksüz ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ile birlikte uygulama noktalarında bilgilendirme yaparak yolcuların bayramını kutladı. İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de özellikle çocuklara emniyet kemerinin önemi anlatılırken, broşür ve boyama kitabı hediye edilerek, can kayıpları yaşanmaması ve farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Kemerin Ses Getirsin' kampanyasına destek verilmesi istendi. Ekipler ayrıca, bu kampanya kapsamındaki görsellerin twitter üzerinden #kemerinsesgetirsin hashtagiyle @TrafikEGM hesabına gönderilmesi halinde çocukların scooter, kask ve koruma ekipmanı kazanacaklarını da dile getirdiler.

“Kemerin Ses Getirsin” uygulamasına Kars Valisi Türker Öksüz de destek vererek aracın arka koltuğunda kemerini taktı ve ses getirdi. Emniyet kemerini takan Vali Öksüz tüm vatandaşlara seslenerek, “Gitmek istediğiniz yere sağlıklı, huzur içerisinde gidebilmek için ve büyük sevinçle, mutlulukla ulaştığımız mübarek Kurban Bayramının huzur, sağlık, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmek için kemerin ses getirsin.” mesajını verdi.

Kurban Bayramı nedeniyle yapılan uygulamalar hakkında da gazetecilere açıklama yapan Vali Öksüz, “Bütün aldığımız tedbirler vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesine yöneliktir. Aldığımız tedbirlerin bir kısmı asayişle ilgili, bir kısmı trafikle ilgilidir. Ama her şeyden önce istiyoruz ki vatandaşımız bu bayramı sağlık ve huzur içerisinde sevinçle geçirsin. Onun için gitmek istediğimiz yere giderken bütün sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Çünkü ne olursa olsun, sağlık içerisinde olmazsak bu bayramların hiçbir anlamı kalmaz. Ülkemizin her yanından ölü, yaralı haberleri aldığımız zaman hakikaten bundan çok üzüntü duyuyorum ve bu bayram adeta zehir oluyor. Bütün vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını bekliyorum, sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum.” ifadesini kullandı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki uygulama noktasını da ziyaret eden Vali Öksüz, karayolunda trafiğin daha güvenli seyir etmesi için başlatılan “Yaşam için kısa bir mola” uygulamasını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Öksüz, bu uygulama ile yolculara trafikte uyulması gereken kuralların slayt eşliğinde anlatıldığı ve trafikte yorulan yolcuların dinlenmesine olanak sağladığını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ise bu uygulamanın özellikle gece yapıldığını anımsatarak, “Özellikle gündüz trafikte seyir halinde olan yolcularımız gece de devam ettiğinden bitkin ve yorgun oluyor. Bu uygulama da sürücülerimizin kısa süreliğine de olsa mola vermesini sağlıyor. Bazı sürücülerimiz mola vermeyi unutup yoluna devam ediyor ancak biz sürücülerimize mola vermesini bu uygulama ile hatırlatıyoruz.” dedi.

icisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(1).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(2).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(3).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(4).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(5).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(6).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(7).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(8).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(9).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(10).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(11).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(12).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(13).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(14).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(15).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(16).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(17).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(18).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(19).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(20).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(21).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(22).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(23).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(24).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(25).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(26).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(27).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(28).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(29).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(30).jpgicisleri-bakanliginin-kampanyasina-kars’tan-destek!-(31).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler