“İhya ve inşa süreci değil, tamamen ifşa süreci”

“İhya ve inşa süreci değil, tamamen ifşa süreci”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı’ndan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ‘’Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’’ projesi ile ilgili açıklamasına destek geldi.

Volkan KARABAĞ

Konuyla ilgili olarak CHP Kars İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç başkanlığındaki 20 kişilik (Milletvekilleri, Parti Meclis Üyeleri ve YDK Üyeleri) heyetimiz, ilimizin ve ilçelerimizin temel sorunlarını ve bu sorunların çözümü noktasındaki önerileri paylaşmak adına bir dizi ziyaretlerde bulunmuşlardır.  Program kapsamında sadece Kars’ın Susuz İlçesine bağlı Yolboyu Köyü  değil, diğer ilçelerimizde diğer köylülerimizle de bir araya gelerek vatandaşların taleplerini dinlemiş ve bunların çözüm bulması adına konuyu kamu oyuyla paylamışlardır. Ancak ne hikmetse sadece Kars Valiliği ve AKP Kars İl Başkanlığı’nın isimlerinin geçtiği Yolboyu köyündeki vatandaşlarımızın taleplerinin haberine cevap verme gereği duymuşlardır. 

İzmir Milletvekilimiz Atila Sertel’in açıklamasında ‘’Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var’’ projesinin Ağrı, Erzurum, Erzincan ve Ardahan’da hayata geçtiğini ancak ilimizde başlatılmadığını dile getirmiştir. Vatandaşlarımızın bu haklı sorusuna yanıt aramak adına değerli milletvekilimiz de bu konunun takipçisi olmuş ve gündeme getirmiştir. Sayın valimiz açıklamada bulunduktan sonra AKP Kars İl başkanı da cevap olarak neden bugüne kadar yapılamadığının yerine Kars’ı şimdiye kadar nasıl ihya (!) ve inşa (!) ettiğinden söz etmiştir. Sayın Başkan 19 yıldır Kars’ın geçmişi, günü ve geleceği ile ilgili ne kadar alakalı olduğunuzu tüm halkımız gayet açık ve net bir şekilde dinlemiş ve şahit olmuşlardır.

Sayın Milletvekilimiz Atilla Sertel’in proje hakkında yaptığı açıklamanın yanlış ve teyit edilmediğini dile getirmişsiniz ancak vermiş olduğunuz cevapla da sizler bu projenin varlığını ve şu ana kadar imzalanmadığını teyit etmiş bulunuyorsunuz. Yavuz Hırsız ev sahibini bastırır misali açıklamanızdan dolayı; asıl bizler Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kıymetli vekili hakkında iftirada bulunduğunuzdan dolayı sizi esefle kınıyoruz.

Eğer inşa ve ihya olarak kastettiğiniz; sadece Emniyet Müdürlüğü Binası, Adliye Binası ve Kapalı Cezaevi binalarını ise bunları bizler de gördük ancak bunların hiçbiri bizlerin başını döndürmemiştir.

Ancak baş dönmesinden kastınız 19 yıllık AKP zihniyeti olan;

Kaç yıldır tamamlamış olduğunuz Kars – Erzurum yolu,

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Iğdır’a gitmesi,

Tohum fiyatları,

Mazot fiyatları,

Yem fiyatları,

Köy yollarımız,

Elektrik, doğalgaz faturaları,

İşsizliğin ulaştığı boyut,

Çeşmesi, suyu ve hatta tapusu olmayan köylerimiz,

Yüksek faizle alınan ve yüksek faizle ertelenen çiftçi kredileri,

Haczedilen traktörler,

Siftah yapamayan esnaflarımızın durumu,

Araştırma hastanesinde doktor bulamayan vatandaşlarımız; ise gerçekten başımızı döndürmektedir.

Sayın AKP İl Başkanının da  ifade ettiği gibi siyaset maalesef yalan ile yürümüyor, yürümeyecek. Kimin doğru, kimin yalan konuştuğunu aynı zamanda şehrimizde nelerin yapılıp, nelerin yapamadığını, nelerin yok edildiğini Değerli hemşerilerimizin takdirine bırakıyor, Saygılar sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler