İlçe AKP ve MHP belediyeleri Kars'a hizmeti engelledi

İlçe AKP ve MHP belediyeleri Kars'a hizmeti engelledi

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Ulu, Kars Belediyesi'nin SERKA’ya sunduğu, iki projenin geçmesine engel olan Susuz Belediyesi hariç diğer ilçe belediyelerine tepki gösterdi.

KARS HAKİMİYET

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Ulu, Kars Belediyesi’nin SERKA’ya sunduğu, Hayvansal Atıkların Şehrimizden Temizlenerek Gübreye Dönüştürülmesi Projesi ve Merkez Atatürk Caddesinin Sokak Sağlıklaştırılması Projelerinin geçmesine engel olan Susuz Belediyesi hariç diğer ilçe belediyelerine tepki gösterdi.

CHP Kars Belediye Meclis Üyesi Muharrem Ulu gazetemize yaptığı açıklamada, dün ilçe belediye başkanlarının da katıldığı Çevre Hizmetleri Birliği’nin meclis toplantısında, Kars için son derece önem arz eden iki projenin ilçe belediyeleri tarafından oy çokluğuyla reddedildiğini açıkladı.

CHP’li ve HDP’li 5 evet oyuna karşın, mecliste gurubu bulunan diğer partilerin üyelerinin 14 oy ile reddettiği projeler ile asıl amacın ‘Kars Belediyesinin çalışmalarına engel olmak’ olduğunu ileri süren Ulu, Susuz Belediyesi dışında diğer ilçe belediyelerini esefle kınadığını söyledi.

İlçe belediyelerinin bu tavırlarıyla Kars’a yatırım yapılmasını engellemek amacında olduklarını da açıklamasında belirten CHP Kars Belediye Meclis Üyesi Muharrem Ulu: “Dün Kars Belediyesinde Çevre Hizmetleri Birliği’nin meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kars Belediyesinin SERKA’ya sunduğu 1 milyon 600 bin TL tutarındaki Atatürk Caddesinin Sokak Sağlıklaştırılması Projeleri ile 120 bin TL tutarındaki Hayvansal Atıkların Şehrimizden Temizlenerek Gübreye Dönüştürülmesi Projesi Susuz Belediyesi hariç diğer 6 ilçe belediyesi tarafından 14’e 5 oy çokluğuyla reddedildi. İlçe belediye yöneticilerinin tek amacı Kars’a bir yatırım yapılmasın, Kars Belediyesi çalışmalarına devam etmesin,  Kars Belediyesi’nin elini kolunu bağlamak ve çalışmalarına engel olmaktır. Bundan ötürü ben bir CHP’li belediye meclis üyesi olarak bu hizmete engel olan ilçe belediye başkanlarını, kurul üyelerini esefle kınıyorum. Kars’ın en güzide caddesi olan Atatürk Caddesinin ışıklandırılması, kaldırımlarının yapılması, oturma gurupları ve banklarını yapılması Kars’a ve adı gibi Atatürk’e layık bir cadde haline getirilmesini istemediler. Kars’a 1 milyon 600 bin TL gibi bir yatırımı çok gördüler. Ağrı, Ardahan ve Iğdır Belediyelerin SERKA’ya sunduğu ve benzer projeler geçmesine karşın, Kars Belediyesinin sunduğu bu projenin geçmemesinin başka bir anlamı olamaz. “dedi.

BİLGEN,“ÖNEMLİ OLAN ŞEHRE HİZMETTİR”

Konuyla ilgili bir değerlendirme açıklaması yapan Kars Belediye başkanı Ayhan Bilgen, makamların gerçek sahiplerinin halk olduğuna vurgu yaparak, “Önemli olan şehre hizmettir. Şehre yapılacak olan hizmetlere karşı kullanacağımız ‘evet’ yada ‘hayır’ oylarımızın hesabını halka vermek durumundayız. Parti refleksleriyle şehri hizmetten mahrum bırakmaya hiçbirimizin hakkı yoktur ve olmamalıdır "dedi.

Öte yandan Kars Belediye Meclisinde dün oy birliği ile reddedilen kararlarda, daha önce onaylanmış Hayvansal Atıkların Şehrimizden Temizlenerek Gübreye Dönüştürülmesi Projesinin başlaması ve Merkez Atatürk Caddesinin Sokak Sağlıklaştırılması Projelerinin onaylanması için Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e yetki verilmediği öğrenildi. Yasa gereği Belediye Meclisi tarafından Kars Belediye Başkanının imza atması için yetkilendirilmesi gerekiyor.

ilce-ak-ve-mhp-belediyeleri-karsa-hizmeti-engelledi-(4).jpgilce-ak-ve-mhp-belediyeleri-karsa-hizmeti-engelledi-(5).jpgilce-ak-ve-mhp-belediyeleri-karsa-hizmeti-engelledi-(3).jpgilce-ak-ve-mhp-belediyeleri-karsa-hizmeti-engelledi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler