İlk aşı Anne Sütüdür

İlk aşı Anne Sütüdür

Emzirme Haftası nedeniyle Kars’ta tüm sağlık kuruluşlarında yapılan etkinliklerle, Anne Sütünün önemine dikkat çekildi.

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla il genelinde tüm hastanelerde düzenlenen Emzirme Haftası etkinliğine Kamu Hastaneler Başkanı Uzm. Dr. Hasan Altun, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Kesgin hastane yöneticileri, ÇEKÜS Birimi çalışanları ve tüm Toplum Sağlığı Merkezi personeli katıldı.

“Anne Sütü Annenin Bebeğine Vereceği İlk ve En Güzel Hediyedir” baskılı zıbınlar yeni doğum yapmış annelere hafta boyunca hediye edildi. Etkinlikler hafta boyunca merkez ve ilçelerde eğitimlerle ve broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapılarak devam etti.

Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Dünya Emzirme Haftası anne sütünün ve emzirmenin önemini ve de bu konudaki farkındalığı arttırmak için 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Anne sütü bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun besindir. Doğumdan itibaren ilk yarım saat içinde emzirilen bebeğin ilk aşısı anne sütü ile gerçekleşen ve bebeğin bağışıklığı güçlendirmektedir.” denildi.

ilk-asi-anne-sutudur-(1).jpgilk-asi-anne-sutudur-(2).jpgilk-asi-anne-sutudur-(3).jpgilk-asi-anne-sutudur-(4).jpgilk-asi-anne-sutudur-(5).jpgilk-asi-anne-sutudur-(6).jpgilk-asi-anne-sutudur-(7).jpgilk-asi-anne-sutudur-(8).jpgilk-asi-anne-sutudur-(9).jpgilk-asi-anne-sutudur-(10).jpgilk-asi-anne-sutudur-(11).jpgilk-asi-anne-sutudur-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler