İnsanlığın en büyük düşmanı ‘insan ticareti’

İnsanlığın en büyük düşmanı ‘insan ticareti’

Türkiye konuyla ilgili raporlama ve veri paylaşımında her geçen yıl daha da aktifleşiyor.

Volkan KARABAĞ

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün insan ticareti mağdurlarına sunduğu sosyal güvence hakları ve yasal yardım; uzman gözetiminde psikolojik destek; sağlık yardımı; uluslararası kurumlara insan ticaretiyle mücadelede kullanılması için ayrılan bütçe, halkı ve uzmanları bilinçlendirme eğitim ve kampanyaları Türkiye’nin attığı olumlu ve etkili adımlar arasında.

Kars Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü bu konuda 30 Temmuz İnsan Ticaretiyle Mücadele günü münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personellerinin katılımlarıyla GAMP Konağı önünde farkındalık oluşturmak için vatandaşlara broşür dağıttı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından dağıtılan broşürlerde çocuk işçiliği, evlerde hizmetçilik, kadınların ve çocukların fuhuşa zorlanması gibi konulara dikkat çekilerek toplumsal duyarlılığın arttırılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi hedeflendi.

insanligin-en-buyuk-dusmani-‘insan-ticareti’-(2).jpginsanligin-en-buyuk-dusmani-‘insan-ticareti’-(3).jpginsanligin-en-buyuk-dusmani-‘insan-ticareti’-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler