İranlı işadamları Kars’ta fabrika ve otel kuracak!

İranlı işadamları Kars’ta fabrika ve otel kuracak!

İranlı 2 işadamının Kars’ta 2 fabrika ve 1 otel, Ardahan’da ise 1 otel kuracağı öğrenildi. Kaynak: İranlı işadamları Kars’ta fabrika ve otel kuracak!

KARS HAKİMİYET

Daha önce Kars’a iki defa gelerek bölgede bazı çalışmalar yürüten İranlı 2 işadamı, Karslı işadamı Dünyamalı Demir’in girişimleriyle Kars’a ve Ardahan’a yatırımlar yapacak.

Kars’ın Susuz ilçesine ve Ardahan’ın Çıldır ilçesine 1’er otel ve Kars’ta birer fabrika kuracak olan İranlı işadamlarının bölgenin ciddi potansiyeli olduğunu dikkate aldıkları öğrenildi.

2020 yılının başlarında Kars’a ve Ardahan’a gelerek çalışmalarına hız vereceği beklenilen İranlı işadamlarına Kars Valisi Türker Öksüz ve AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın da destek vereceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Kars Milletvekili Prof. Dr. Kılıç’ın İranlı işadamlarının bölgemize yapacağı yatırımlarla ilgili bürokratik işlemlerde destek vermek ve teşvik edilmesi için gayret sarf ettiği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

İranlıların bölgede yapacakları yatırımlar ile ilgili olarak Kars Valisi Türker Öksüz ve Milletvekili Yunus Kılıç ile görüştüğünü belirten Dünyamalı Demir ise dostlukları geçmişe dayalı olan İranlı işadamlarının bölgeye yatırım yapması için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Demir, işadamlarının önümüzdeki günlerde Kars’a gelerek yatırımlar hakkında Kars Valisi Türker Öksüz ile bir araya geleceklerini ifade etti. Dünyamalı Demir İranlı işadamlarının, Susuz Şelalesi ile Çıldır Gölü civanında turistik otel ile birlikte Kars’ta da valilik tarafından gösterilecek alanda cips ve bisküvi fabrikası ile mermer, parke,  granit ve fayans üretecek fabrika kuracaklarını söyledi. Demir, Milletvekili Yunus Kılıç ve Vali Türker Öksüz’ün işadamlarına destek verecek olmasından dolayı teşekkürlerini ileterek, Kars ve Ardahan’da gerçekleştirilecek bu türden yatırımların istihdamın artması için son derece önemli olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler