İŞKUR Kars’ta 1 yılda 489 adet kurs açtı

İŞKUR Kars’ta 1 yılda 489 adet kurs açtı

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında açılan kurs ve kurslara katılan kursiyer sayısı belli oldu.

KARS HAKİMİYET

Eski ismi İş ve İşçi Bulma Kurumu olan İŞKUR vatandaşların iş bulma çabalarına katkıda bulunmaya devam ediyor. Her geçen gün iş ilanları ve meslek kursları artıran İŞKUR, birçok kamu kurum ve kuruluşa işçi alımı yapıyor, özel sektördeki birçok firma da İŞKUR üzerinden personel temini yapıyor.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında “Sır Üstü Dekorlama”, “Halı Dokuyucu”, “Müşteri Hizmetleri Temsilcisi (Site Telekom MEGİP)”, “Çocuk Bakım Elemanı (Nefes Eğitim MEGİP)”, “Arıcılık”, “Toplum Yararına Program”, “Sosyal Çalışma Programı”, “Çeşitli Mesleklerde” ve “İşletmeci (Girişimcilik Kursu)” mesleklerde toplam 489 kurs açtı. Açılan kurslara 2 bin 101 kadın ve 2 bin 987 erkek olmak üzere toplam 5 bin 88 kişi katıldı.

Ayrıca “Kendi İşini Kuracaklara Yönelik”, “Engellilere Yönelik”, “Eski Hükümlülere Yönelik” ve “İşsizlik Sigortası” kapsamında açılan kurslara da başvuru olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler