İŞKUR’dan hibe çağrısı

İŞKUR’dan hibe çağrısı

Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) bibe çğrısı yapıldı.

KARS HAKİMİYET

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) 2014 -2020 dönemi kapsamında finanse edilmek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” Hibe Programı düzenlenecek.

Programın amacı, kapsamlı ve bütüncül işgücü piyasası destekleri ile ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin (NEET) istihdam edilebilirliklerinin ve işgücüne katılımlarının artırılmasıdır. Program kapsamında, yerelde desteklenecek hibe projeleri yoluyla NEET’lerin istihdam edilebilirliklerini artıracak tedbirlerin uygulanması, bireysel eylem planlarının hazırlanması ve bu eylem planlarının hayata geçirilmesi için iş arama ödeneği verilmesi, işgücünün coğrafi hareketliliğinin desteklenmesi için taşınma yardımı sağlanmasına yönelik faaliyetler planlanmaktadır.

Hibe Programına tüzel kişiliğe sahip, kâr amacı gütmeyen STK’lar, Kooperatifler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Yerel Yönetimler (Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vb.), Kalkınma Ajansları, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, İşçi ve İşveren Örgütleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Üniversiteler başvuru yapabileceklerdir.

Programa ilişkin hibe rehberi http://ihale.ikg.gov.tr/list.aspx?lang=tr&id=175  adresinde yayınlanmış ve potansiyel hibe faydalanıcıları için son başvuru tarihi 24.04.2020 olarak belirlenmiştir. Hibe programına ait özet bilgi notu yazımız ekinde gönderilmekte olup detaylı bilgilere Hibe Rehberinden, sürece ilişkin güncel duyurulara ise www.ikg.gov.tr adresinden erişilebilmektedir.         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler